loading…

Securitatea la Festivalul de Film de la Cannes, care se deschide miercuri, va fi una intensă, Franța confruntându-se și în prezent cu riscul unui atac terorist, a declarat Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, luni, potrivit Reuters.

Cu 45.000 de oameni așteptați să viziteze acest eveniment care va avea loc între 11-22 mai în orașul de pe Coasta de Azur, autoritățile franceze au emis o alertă de securitate, peste 400 de agenți de securitate, sute de polițiști și de membri ai forțelor speciale fiind mobilizați să intervină, a mai declarat Cazeneuve într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

Franța a intrat într-o alertă de securitate încă de la atacurile revendicate de Statul Islamic care au ucis 130 de oameni în noiembrie într-o sală de concerte și în jurul Parisului, inclusiv în cafenele și pe Stade de France.

“Pe măsură ce ne pregătim pentru deschiderea acestui festival și pe măsură ce vin să verific protocolul de securitate, ne confruntăm cu un risc mai crescut ca niciodată. Împotriva unui dușman care este pregătit să lovească oricând, trebuie să fim extrem de vigilenți în permanență”, a declarat Cazeneuve.

Franța a anunțat deja planuri de a extinde stare de urgență pentru a cuprinde și turneul de fotbal Euro 2016 care începe luna viitoare și a anunțat reguli extrem de stricte de securitate pentru stadioane, săli de spectacole și alte spații publice.

În 1978, autoritățile franceze au dejucat un atac la Festivalul de Film de la Cannes descoperind o bombă plasată pe scena Palais des Festivals.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/alerta-de-securitate-in-franta-inaintea-deschiderii-festivalului-de-film-de-la-cannes-23061.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/alerta-de-securitate-in-franta-inaintea-deschiderii-festivalului-de-film-de-la-cannes-23061-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...