loading…

Peste 1500 de participanți, profesioniști și amatori, din țară dar și de peste hotare, sunt așteptați, mâine, să ia startul la TriChallenge Mamaia 2016, cel mai mare triatlon organizat în Europa de Est și Balcani.

Stațiunea Mamaia va găzdui, sâmbătă, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani – TriChallenge, Bulevardul Mamaia, din Năvodari până la Aqua Magic, parcarea de la Rex, promenada și plaja, urmând să fie însuflețite de peste 1.500 de participanți, din peste 10 țări, care vor înota, vor pedala și vor alerga. Evenimentul, ajuns la a VIII-a ediție, reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc, Mamaia fiind deja consacrată pe harta internațională a competițiilor sportive importante, scrie Mediafax.

Manifestarea se va desfășura și anul acest sub forma unui festival sportiv, având trei componente: competiția dedicată amatorilor și sportivilor profesioniști la Super Ligă, TriKids – aquatlon și duatlon pentru copii, și crosul de seară – “Beach Run”.

Potrivit organizatorilor, Asociația Smart Atletic, în cursul acestei zile a avut loc sesiunea de predare a kiturilor de start și ședința tehnica, iar ziua de sâmbătă este rezervată amatorilor care vor avea ocazia să participe la proba care li se potrivește cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât și în cadrul celor de ștafetă, dar și competiției pentru copii și alergătorilor la crosul Beach Run.

Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista și o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Este deja o tradiție ca TriChallenge Mamaia să încheie seria competițiilor de triatlon de șosea din cadrul circuitului Federației Române de Triatlon, iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare și ciclism se desfășoară pe șosea, în condiții de siguranță, pe o suprafață plată sută la sută, iar înotul se face va desfășura în mare.

“Ne bucurăm să îi avem ca participanți la TriChallenge Mamaia 2016 pe Ciprian Bălănescu, multiplu campion național la triatlon și duatlon, Antoanela Manac, multiplă campioană națională la triatlon și duatlon, Adrian Nanulescu, fost președinte al Federației Române de Triatlon și sportiv amator, reprezentați din mass-media, directori de bănci, companii multinaționale și instituții guvernamentale”, spun reprezentanții organizatorilor.

TriChallenge Mamaia 2016, incluzând toate cele trei componente sportive: competiția pentru amatori și profesioniști, crosul Beach Run și competiția dedicată copiilor, are un fond total de premiere de aproximativ 30.000 de lei, jumătate din acesta fiind alocat premiilor în bani, pentru categoriile open.

Evenimentul TriChallenge Mamaia 2016 se va încheia cu festivitatea de premiere, aceasta fiind programată pentru ora 18.15.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/trichallenge-cel-mai-mare-triatlon-din-europa-de-est-si-balcani-organizat-maine-in-mamaia-28377.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/trichallenge-cel-mai-mare-triatlon-din-europa-de-est-si-balcani-organizat-maine-in-mamaia-28377-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv