Autor:
Roland Cătălin Pena
| luni, 19 septembrie 2016 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

Atenție când cumperi o mașină la mâna a doua din Germania!

Psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut drept “Antrenorul Minţii”, a fost în Germania să-și cumpere mașină la mâna a doua. A luat o mare țeapă de 14. 000 de euro.

“Am ajuns în Berlin, iar acolo am accesat site-ul mobile.d, pentru a găsi o maşină la un preţ rezonabil, mai ieftină ca în România. Am sunat un vânzător privat, după accent avea altă cetățenie, ne-am întălnit, am fost la două service-uri împreună pentru a mă asigura că maşina este în regulă, iar după mai multe teste, mecanicul-şef mi-a confirmat că o pot cumpăra. I-am achitat vânzătorului suma de 14.000 de Euro, am primit factură, nu şi chitanţă. De asemenea, am primit cartea mare şi cartea mică a maşinii. Ne-am strâns mâna şi am mers să o înregistrez, deoarece aceasta procedură trebuie să fie făcută de cumpărător. Am fost a doua zi la Registratura din Berlin, iar autorităţile mi-au comunicat că un număr de pe cartea mare nu corespunde cu unul dintre numerele de pe cartea mică. Am fost la o instituţie superioară şi aceştia au descoperit că maşina are cartea mare de identitate falsă. A fost chemată Poliţia, a confiscat maşina cu tot cu asigurarea ei, numerele de toll, mi-au făcut acte de Protocol cu toată păţania. Poliția a înțeles situația mea – că am fost furat și mi-a spus să-mi angajez avocat pentru că astfel de situații necesită unul. Am martori, există filmări de pe camere de supraveghere, mi-am angajat un avocat neamţ şi a început ancheta. Până în momentul de faţă s-a dovedit că maşina aparţine unei firme de leasing, iar persoana respectivă a vândut-o mai departe deoarece, probabil, nu a putut să-şi mai plătească ratele, ceea ce reprezintă o infracţiune. Numele vânzătorului de pe factură este fals și doar cu ajutorul camerelor de supraveghere și al martorilor îmi pun siguranța în Poliție să-l găsească. Chiar şi aşa, va trebui să mă judec, va dura mult timp, iar în toată această perioadă rămân şi fără cei 14.000 de Euro, şi fără maşină”, povesteste psihologul Alexandru Pleşea.
 
Pentru cei care doresc să cumpere mașini second-hand din Germania, psihologul Alexandru Plesea  ofera câteva sfaturi utile:

  • Mergeți împreună cu o persoană vorbitoare de limbă germană;
  • Căutați pe internet recenziile casei de mașini de unde vreți să o achiziționați;
  • Dacă este vânzător privat, verificați actele mașinii la organele competente, respectiv oficiul de registratură al orașului de unde cumpărați;
  • Verificați mașina la un service autorizat unde există camere de supraveghere;
  • Evitați să cumpărați de unde se negociază ușor si de la cetateni straini, care vorbesc foarte greu limba germană;
  • Cu încredere mare apelați la firme de leasing din Germania, acestea verifică mașinile la sânge înainte de a le pune spre vânzare.Tag-uri:
Alexandru Plesea, masini, germania, second hand, teapa, psiholog, Click aicieuro, politie

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfaturi pentru cei care doresc să cumpere MAȘINI din Germania oferite de un cunoscut PSIHOLOG român care a luat ȚEAPĂ.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/masini-germania-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/09/masini-germania-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Roland Cătălin Pena | luni, 19 septembrie 2016 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari Atenție când cumperi o mașină la mâna...

Preluat de la EVZ