Alergători din toată țara dar și din Suedia, Slovacia, Grecia, Republica Moldova, Rusia, SUA  s-au aliniat la startul celor trei probe competitive ale maratonului pe nisip, 10 km, 21 de km și 42 de km. “Sunt 800 de concurenți la cele trei probe și alți 400 la crosul Family Run la care părinții aleargă împrerună cu copiii. S-a dus vestea atât în țară cât și în străinătate și este cel mai amre număr de participanți de până acum” a declarat pentru EVZ Daniel Antonaru, președintele SanaSport. 

În mulțimea de concurenți a fost și ministrul Mediului din Republica Moldova, Valeriu Munteanu. “Noi alergăm de mai mulți ani pentru unire. Alergăm la mai multe maratoane din lume. Pe nisip nu am mai alergat, este pentru prima dată, o provocare pentru mine”, a spus el. Proba masculina de 10 km a fost câștigată de Mihail Bizniuc, din Republica Moldova. Iar prima la proba feminină de 10 km a fost constănțeanca Antoanela Manac, sportivă de performanță, campioana națională de triatlon. Printre finaliști s-a  remarcat și un puști de 12 ani, Vlad Catană, care face inot si triatlon.

Au fost și doi concurenți, voluntari de mediu, care au ales să protesteze prin alergare. Sorin Belu de la “Baricada Verde”, care a alergat cu tricolorul în mână,  a declarat că maratonul înseamnă #REZIST , spunând că luptă astfel pentru Roșia Montană. Împreună cu el a fost bucureșteanul Mihai Țonea care a mai participat la maratoane pentru susținerea Roșiei Montane. 142 de echipe formate din copii și părinti au participat la cursa Family Run din cadrul Maratonului Nisipului.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/03/maraton-nisipului-mamaia.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/03/maraton-nisipului-mamaia-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Alergători din toată țara dar și din Suedia, Slovacia, Grecia, Republica Moldova, Rusia, SUA  s-au aliniat la startul celor trei probe competitive ale maratonului pe nisip, 10 km, 21 de km și 42 de km. “Sunt 800 de concurenți la cele trei probe și alți 400 la crosul Family...

Preluat de la EVZ