Un bărbat cu vârsta de 30 de ani a fost arestat lângă Parlamentul britanic, fiind suspectat pentru că avea asupra lui un cuțit, a anunțat poliția metropolitană. 

Bărbatul a fost reținut la Palatul Westminster, azi, în inima capitalei britanice, anunță CNN. 

Un bărbat cu barbă, care purta pantaloni negri și un tricou gri, a fost prins de polițiști, cu mâinile la spitale și fața la gard. Primele informații arătau că nu ar fi fost vorba despre un incident cu legături cu terorismul, dar intrarea Carriage Gates de la Parlament a fost închisă. 

Scotland Yard-ul a anunțat că bărbatul a fost arestat sub suspiciunea că avea un cuțit.  A fost pus cu mâinile la spate, imobilizat, la câțiva metri de intrarea în clădure, locul unde a fost înjunghiat Keith Palmer. Bărbatul a fost apoi dus cu un microbuz de către polițiști. 

Arestarea lui vine după două atacuri teroriste recente, care au zgudit țara, unul dintre ele având loc chiar la London Bridge, în apropierea Parlamentului, și în Piața Borough, unde opt oameni au fost uciși. 

Primatul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat o creștere a prezenței poliției după un atac ce s-a desfășurat lângă Parlament, în 22 martie. Atunci Khalid Masood a înjunghiat un polițist omorându-l, lângă porțile Parlamentului, după ce a intrat cu mașina în pietonii de pe Podul Westminster, unde a omorât cinci oameni. 

Un martor ocular, Bradley Allen, de 19 ani, din estul Londrei, care trecea pe lângă Parlament, a declarat că a văzut un bărbat care „părea furios și avea pumnii încleștați”. „S-a holbat la mine și la prietenul meu când am trecut pe lângă el. În câteva secunde am auzit un strigăt și polițiștii au fugit de lângă prima poartă și au strigat la el: „La pământ, la pământ!”. „În câteva secunde era jos, nici nu știu cum, când a ajuns așa repede pe jos, în câteva secunde s-a încheiat totul”, a povestit tânărul. 

El a explicat că polițiștii împânzeau zona și le spuneau tuturor să se tragă în spate și toată lumea a fost dată la o parte, scrie BBC. 

După ultimele atacuri armate, polițiștii și barierele au devenit mai vizibile, în zonă fiind instalată o barieră permanentă pentru a-i proteja pe pietonii de pe Podul Westminster, unde Massod a omorât cinci persoane și a rănit alte 50. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un bărbat cu vârsta de 30 de ani a fost arestat lângă Parlamentul britanic, fiind suspectat pentru că avea asupra lui un cuțit, a anunțat poliția metropolitană. Bărbatul a fost reținut la Palatul Westminster, azi, în inima capitalei britanice, anunță CNN. Un bărbat cu barbă, care purta pantaloni negri și un...

Preluat de la EVZ