UPDATE 15.12  Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea, sâmbătă, la Timişoara, că ”vrea să confişte ţara”, nu doar PSD şi cere organizarea unui Congres al partidului. Premierul a subliniat că alegerile din 2016 au fost câştigate de sutele de mii de PSD-işti care au muncit, şi nu de o singură persoană, Liviu Dragnea, ”care vrea să confişte acest partid şi mai grav decât atât, să confişte ţara. Acest lucru nu este posibil”. 

”I-am cerut următorul lucru: în momentul în care îşi va asuma (Liviu Dragnea – n.r.) demisia pentru situaţia în care a adus PSD-ul, eu nu mă ţin de scaun. PSD trebuie să rămână acolo. Îmi voi da demisia. Al doilea lucru: trebuie să se organizeze Congres. Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un cerc restrâns. De ce să nu hotărâm, mii de oameni, care au muncit, soarta acestui partid? Nu, el fuge de oameni. Acesta nu e preşedinte PSD. Cel care fuge de oameni nu este preşedinte, de aceea i-am cerut demisia. Al treilea lucru: pentru că PSD a câştigat alegerile, să garanteze în faţa partidului, nu în faţa a doi-cinci oameni, ci în faţa partidului, această aventură în care ne-a aruncat, nu va duce la pierderea guvernării. Nu a putut să garanteze. Nu l-aţi auzit să spună acest lucru, să-şi asume. Acest lucru nu este normal, este bătaie de joc la adresa muncii noastre, a tuturor celor de aici, din Caraş, din toate judeţele”, a explicat Sorin Grindeanu, conform Agerpres. 

Şeful Guvernului a mai subliniat că, în 2016, când au pornit primii paşi la alegerile locale, la lansarea candidaţilor le-a spus acestora că ”noi trebuie să fim de partea bună a istoriei, să nu ne fie ruşine de ceea ce facem. Acelaşi lucru îl transmit şi astăzi şi sunt mândru şi emoţionat, să văd atâţia (social-democraţi – n.r.) alături de mine, vă mulţumesc”, a spus premierul. 

UPDATE: 13.40 „Nu se poate să mă excludă Liviu Dragnea din partid de câte ori vrea! (…) De fiecare dată când va face asta, eu o să-i transmit același lucru: că eu am fost, sunt și voi fi PSD-ist! (…) Am veit azi, aici, ca să văd dacă suntem hotărâți să fim în continuare PSD-iști! (…) să văd organizația care pentru prima dată a câștigat anul trecut și localele și generalele dacă mai este alături de mine (…) și vreau să văd astăzi dacă mergem pe același drum. (…) La ce văd azi, aici, înseamnă că suntem hotărâți! Haideți să ne organizăm atunci!”, spunea premierul Sorin Grindeanu!

În timpul discursului său, mulțimea striga: „Grindeanu prim-ministru!”, „Mergem la București!”, „Vă susținem!” și „Nu cedăm!”. 

„Partidul, PSD-ul, nu e al unui lider, e al nostru! (…) Nu trebuia să vă ia la București, că toți de la București sunt itici penali, au dosare! S-au folosit de Sorin Grindeanu! (…) Ce ai făcut Dragnea când a greșit Grindeanu? Trebuia să-l ajuți, nu să-l sapi pe la spate!”, spuna unui dintre susținătorii lui Grindeanu.

UPDATE 01.32: Sorin Grindeanu: „Mulțumesc mult de tot! Am venit azi, acasă, pentru că am vrut să văd dacă în Timițoara, în Banat, mai există oameni cărora să nu le fie frică! Și, iată câți suntem azi aici, membri PSD, pentru că nu poate săd evidă nimeni dacă Sorin Grindeanu, Florica Fâșie (…) cea care în 1996 mi-a scris recomandarea de înscriere în partid! (…) Eu cred că nu poate Liviu Dragnea să mă dea afară din acest partid. (…) I-am cerut lui Liviu Dragnea ca în momentul în care își va asuma demisia, eu nu voi rămâne acolo. Al doilea lucru: trebuie să se organizeze congres. Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un loc restrâns. Fuge de oamei! Ăsta nu e președinte PSD! Cel care fuge de oameni nu are cum să fie președinte! De aceea i-am cerut demisia! Al treilea lucru, pentru că PSD a câștigat alegerile, să eargă să garanteze în fața partidului că aceasta aventură în care ne-a aruncat nu va duce pierderea guvernării. N-a putut să garantee! Este bătaie de joc la adresa tuturor”

UPDATE: 13.28: Sorin Grindeanu: „Dați-mi voi să-mi trag sufletul pentru câteva secunde”. 

Mulțimea scandează „Grindeanu, PSD!”

UPDATE: 13.26 Premieurl Sorin Grindeanu a ajuns la Timișoara, la sediul filialei locale a PSD. A venit pe jos, iar când a intrat în curte, s-a dezlănțuit nebunia. „Grindeanu, premier!”, „Grindeanu, victorie!”, „Suntem alături de președintele nostru, Sorin Grindeanu!”, urla sutele de oameni adunate în fața partidului. 

În fața sediului PSD Timiș s-au adunat deja sute de oameni care-l așteaptă pe premierrul Sorin Grindeanu. Toți îl susțin și spun că Grindeanu trebuie lăsat să-și ducă mandatul la bun sfârșit.

„Are nevoie de susținere ca să-și continue activitatea de până acum. Nu recunoaștem excluderea lui Sorin Grindeanu din partid. (…) Îl susținem necondiționat. A trecut prin multe și cred că-și va duce la capăt acest mandat”, spunea unul dintre cei care-l așteaptă în fața sediului PSD Timiș, la realitatea.net. 

La cât de mulți oameni s-au strâns, în curtea filialei PSD Timiș nu mai e loc. 

– știre în curs de actualizare – 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
UPDATE 15.12  Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea, sâmbătă, la Timişoara, că ''vrea să confişte ţara'', nu doar PSD şi cere organizarea unui Congres al partidului. Premierul a subliniat că alegerile din 2016 au fost câştigate de sutele de mii de PSD-işti care au muncit, şi nu de...

Preluat de la EVZ