UPDATE

Președintele Curții de Arbitrat este europarlamentarul Daniel Buda, ales cu 1984 din totalul de 4769 exprimate. Au fost și 113 voturi nule, conform anunțului făcut de Mircea Toader. Președintele Comisiei Naționale de Revizie și Cenzor este Mihai Barbu, ales cu 2479 de voturi din totalul de  4435. Un număr de 59 au fost nule.

“Vă mulţumesc pentru încrederea voastră, mă onorează şi mă obligă. De astăzi, pentru mine, viaţa este mai grea, port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii PNL pentru România. PNL va fi un partener loial, transparent pentru președintele Klaus Iohannis. Mă voi bate cu toată forța mea, cu toată energia mea, pentru a reuși în 2019 să câștigăm alegerile prezidențiale, să obținem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar apoi să câștigăm alegerile locale. să redăm șansa de modernizare, creștere economică, în alegerile locale. Obiectivul meu este câștigarea alegerilor parlamentare care să arate un PNL care trebuie cu adevărat ce va face pentru țară. Dumnezeu să ne ajute”, a spus în discursul său Ludovic Orban, după ce a fost anunțat oficial ca președinte al PNL. 

La rândul său, Cristian Bușoi l-a felicitat pe Ludovic Orban pentru faptul că a fost ales în fruntea PNL și a subliniat că partidul trebuie să rămână unit pentru a arăta românilor “drumul spre prosperitate şi spre mai bine pentru România”.

“Îl felicit din suflet pe Ludovic Orban, respect acest rezultat, port acelaşi respect tuturor colegilor din PNL. Vă mulţumesc că am avut ocazia să discut cu dumneavoastră, să vorbesc cu toţi cei care vor un viitor mai bun pentru PNL. Am înţeles că sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate în felul în care acţionează şi comunică PNL. PNL trebuie să rămână o echipă unită, PNL trebuie să meargă înainte cu toată forţa, cu toată încrederea, pentru că ideile şi principiile pe care noi le apărăm sunt ideile şi principiile drepte, iar drumul pe care noi vrem să-l arătăm românilor este drumul spre prosperitate şi spre mai bine pentru România şi români. Felicitări Ludovic, felicitări dumneavoastră, vă mulţumesc din suflet”, a declarat Cristian Bușoi, după prezentarea rezultatelor oficiale.

Votul la Congres a fost pe buletine. În plus, cei peste 4.600 de delegaţi prezenți la Congres și-au mai exprimat opțiunea asupra preşedinţilor Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori (CNRC) şi Comisiei de Arbitraj (CA). Pentru funcţia de preşedinte al CA au candidat Ioan Cupşa, Paul Cotta, Daniel Buda şi Andreea Rabotka, iar pentru cea de preşedinte al CNRC – Mihai Barbu şi Gabriela Horga. 

Șefia PNL a fost disputată de Ludovic Orban, cu moțiunea “Partidul Național Liberal — Forța Dreptei” și Cristian Bușoi, cu moțiunea “PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!”.

Europarlamentarul Cristian Bușoi, candidat la funcția de președinte al PNL, a spus în discursul său la Congresul de sâmbătă, că a decis să se înscrie în cursa pentru șefia partidului pentru că PNL are nevoie de o schimbare care este esențială pentru opoziția față de PSD. 

În schimb, candidatul pentru șefia PNL, Ludovic Orban, le-a atras atenția colegilor săi, la Congresul de sâmbătă, să înceteze să mai facă blat cu PSD, spunându-le să înceteze „să mai vândă interesele PNL pe sub masă”. El le-a mai spus liberalilor că nicio decizie nu mai trebuie luată în interiorul formațiunii „de o mână de oameni” și „în spatele ușilor închise”. 

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PNL se va reuni duminică pentru alegerea funcţiilor în conducerea liberalilor. Forul PNL va alege patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi: 8 vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate, şi 8 vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare. Secretarul general al PNL este propus de șeful partidului.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
UPDATEPreședintele Curții de Arbitrat este europarlamentarul Daniel Buda, ales cu 1984 din totalul de 4769 exprimate. Au fost și 113 voturi nule, conform anunțului făcut de Mircea Toader. Președintele Comisiei Naționale de Revizie și Cenzor este Mihai Barbu, ales cu 2479 de voturi din totalul de  4435. Un număr de 59 au...

Preluat de la EVZ