“Vin azi să vă adresez un călduros salut din partea PPE şi a preşedintelui său, Joseph Daul. Noile abordări ale UE post-Brexit se bazează pe abordarea politică europeană a României şi consideră PNL unul din cele mai importante partide de centru dreapta din Europa. La aproape trei ani de la alegerea sa, daţi-mi voie să vă felicit din nou pentru alegerea preşedintelui Klaus Iohannis în funcţia de şef al statului. El devine o personalitate internaţională, care apără România şi UE în politica internaţională, aşa cum a demonstrat recent, în timpul întâlnirii cu preşedintele Trump, la Washington”, a explicat în mesajul său Antonio Lopez Isturiz White, transmis la Congresul în care liberalii își aleg noua conducere a partidului, citat de Agerpres

În opinia oficialului european, viitorii lideri ai PNL vor menține România pe un drum european și va fi un membru activ al Uniunii Europene.

“PNL trebuie să promoveze o politică fermă, responsabilă şi anti-populistă. O politică a acţiunii, o politică a rezultatelor şi nu una a promisiunilor vagi.Când am aterizat la Bucureşti, un bun prieten mi-a spus că nu s-a mai întâmplat în politica românească ca un partid să depună moţiune de cenzură împotriva propriului guvern. I-am răspuns că acest lucru nu s-a mai întâmplat nicăieri în lume. Acest guvern socialist este demn de Cartea Recordurilor în materie de politică greşită şi politicieni nereuşiţi. În cinci luni de guvernare, singura lor realizare o reprezintă cele mai mai mari proteste anti-guvernamentale din 1989 încoace. Şi va fi guvernul cu cea mai scurtă durată de viaţă din istoria recentă a UE. Nu mai e nevoie să spun din nou că acest lucru va fi din cauza propriului partid. Într-adevăr, acest guvern bate toate recordurile, dar cel mai important este faptul că este rău pentru România şi este rău pentru UE”, a mai spus Antonio Lopez Isturiz White. 

Referitor la alegerile pentru şefia PNL, Antonio Lopez Isturiz White i-a solicitat candidatului care va pierde alegerile, oricare va fi el să mențină colaborarea cu câștigătorul și cu echipa acestuia.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Vin azi să vă adresez un călduros salut din partea PPE şi a preşedintelui său, Joseph Daul. Noile abordări ale UE post-Brexit se bazează pe abordarea politică europeană a României şi consideră PNL unul din cele mai importante partide de centru dreapta din Europa. La aproape trei ani de...

Preluat de la EVZ