Centrul naţional britanic pentru securitatea informatică (NCSC), care a condus o anchetă internaţională lansată în urma respectivului atac, “consideră că în spatele acestuia s-a aflat o grupare cunoscută sub numele Lazarus, care ar mai fi vizat şi compania Sony Pictures, în 2014, într-un moment în care casa de filme se pregătea să lanseze pelicula ”The Interview”, o satiră despre conducerea nord-coreeană. Filmul a fost lansat în cele din urmă cu întârziere şi discreţie”, a mai menţionat aceeaşi sursă.

Mai mult, şi agenţia americană de securitate NSA afirmă că respectivul atac ar duce spre Coreea de Nord.

Hackerii nord-coreeni au mai fost asociaţi cu atacuri cu motivaţie financiară, cum a fost atacul din primăvara lui 2016 când prin sistemul de transfer internaţional SWIFT piraţi informatici au reuşit să vireze 81 milioane de dolari dintr-un cont deţinut de Banca Centrală din Bangladesh la filiala din New York a Băncii Centrale americane (Federal Reserve System — Fed). Hackerii au inundat atunci Fed din New York cu zeci de cereri de transfer şi au încercat să deturneze suplimentar 850 de milioane de dolari, dar filiala newyorkeză a blocat alte tranzacţii. Banii au fost transferaţi într-un cont în Filipine şi apoi urma lor s-a pierdut, o parte dintre ei fiind spălaţi prin intermediul unor cazinouri, potrivit jurnal.md.

Gruparea Lazarus  mai are la activ atacuri de tip ”ransomware”, inclusiv unul care a vizat un lanţ de supermarketuri sud-coreean, iar o serie de analişti afirmă că sunt semne că în ultimele luni Coreea de nord este interesată de metode de plată în bitcoin scrie sursa menţionată.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Centrul naţional britanic pentru securitatea informatică (NCSC), care a condus o anchetă internaţională lansată în urma respectivului atac, 'consideră că în spatele acestuia s-a aflat o grupare cunoscută sub numele Lazarus, care ar mai fi vizat şi compania Sony Pictures, în 2014, într-un moment în care casa de filme...

Preluat de la EVZ