Startul a fost dat chiar de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Alergătorii sunt de toate vârstele, decanul fiind Traian Petcu, de 93 ani, cetățean de onoare al Constanței. În deschiderea evenimentului sportiv în fața Sălii Sporturilor a avut loc o festivitate de prezentare a lotului de sportivi și al proiectului Invictus Team România.

Traseul crosului are o lungime de 5 kilometri, plecând de pe strada Mircea cel Bătrân, pe bulevardul Mamaia până în stațiune. Festivitatea de premiere este programată pentru ora 13.30, în incinta Aqua Magic din Mamaia.Și prima ediţie, cea din 1987, s-a desfăşurat la Constanța. Ediția jubiliară are loc tot pe litoral după ce fostul director al Direcției Județene de Tineret și Sport și membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a insistat la COSR pentru ca prestigiosul eveniment sportiv să se defășoare, în acest an, la Constanța.

În urmă cu 30 de ani, startul era dat de Lia Manoliu, la cros participând Ilie Floroiu, care a și câștigat cursa, Ion Draica și Elena Frâncu. Cei trei foști mari sportivi au fost prezenți și astăzi la eveniment. Alături de ei, sute de iubitori ai mișcării.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/lotul-invictus-la-cros-olimpic.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/lotul-invictus-la-cros-olimpic-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Startul a fost dat chiar de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Alergătorii sunt de toate vârstele, decanul fiind Traian Petcu, de 93 ani, cetățean de onoare al Constanței. În deschiderea evenimentului sportiv în fața Sălii Sporturilor a avut loc o festivitate de prezentare a lotului de...

Preluat de la EVZ