Primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, evocând un “atentat laș la centrul comercial Andino”, a precizat că o femeie cu cetățenie franceză a murit iar 11 persoane au fost rănite.”Victima este franțuzoaică de 23 de ani”, le-a spus jurnaliștilor primarul Bogotei, citat de Agerpres. 

Autoritățile locale informează că alte două femei, de 27 și 31 de ani, au decedat “ca urmare a leziunilor suferite”.Pe de altă parte, Parchetul columbian a anunțat că un procuror antiterorism va conduce ancheta în acest caz. Agenția spaniolă a relatat anterior că președintele columbian, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter că a ordonat directorului Poliției, generalul Jorge Hernando Nieto, “să conducă investigația și să-l țină la curent”. 

Martorii povestesc că explozia a fost foarte puternică și că imediat s-a simțit un fum dens. Conform AFP, potrivit primelor informații comunicate de poliție, explozia s-a produs în jurul orei locale 17,00 (22,00 GMT) într-o toaletă a centrului comercial, care este situat într-o zonă foarte frecventată de străini. Centrul comercial Andino, aflat într-o zonă exclusivistă a Bogotei, era plin de oameni veniți să cumpere cadouri înaintea Zilei Tatălui, care se sărbătorește duminică în Columbia. 

Străzile din jurul centrului comercial au fost închise de poliție, serviciile de securitate încercând să stabilească acum cine este responsabil pentru explozie.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, evocând un 'atentat laș la centrul comercial Andino', a precizat că o femeie cu cetățenie franceză a murit iar 11 persoane au fost rănite.'Victima este franțuzoaică de 23 de ani', le-a spus jurnaliștilor primarul Bogotei, citat de Agerpres. Autoritățile locale informează că alte două femei,...

Preluat de la EVZ