Pe locul unde era parcarea fabricii, în zona depozitelor pentru aprovizionare-livrare, de pe strada Industriei mici, se văd urmele unor posibile morminte, dar și mai multe vestigii istorice, potrivit Ziua de Constanța.

Sursa citată arată că ce a fost în interiorul mormintelor a fost deja ridicat de specialiști, urmând a fi analizate de specialiștii în istorie și arheologie. De altfel, în muncipiul Constanța au fost descoperite mai multe morminte datând din secolele II – IV, unele dintre ele creştine, cele mai multe descoperiri fiind făcute tot cu prilejul efectuării unor lucrări imobiliare.

Societatea Dobrogea Grup SA a obţinut pe data de 2 iunie, de la Primăria Constanţa, Certificatul de Urbanism nr. 1908, pentru elaborarea unui PUZ care vizează fosta fabrica de pâine de la ICIL. Vor fi executate lucrări de demolare în vederea eliberării amplasamentului pentru noi destinaţii. Conform datelor disponibile, suprafaţa terenului este de 8.455 mp. Suprafaţa construită propusă demolării este de 3.745 mp.(Foto Ziua de Constanța)

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Pe locul unde era parcarea fabricii, în zona depozitelor pentru aprovizionare-livrare, de pe strada Industriei mici, se văd urmele unor posibile morminte, dar și mai multe vestigii istorice, potrivit Ziua de Constanța.Sursa citată arată că ce a fost în interiorul mormintelor a fost deja ridicat de specialiști, urmând a...

Preluat de la EVZ