Înregistrarea difuzată sugerează că Laura Codruța Kovesi intervine în dosare și face poliție politică, că ar fi o răzbunare pe premierul Grindeanu după ce Ministerul Justiției i-a trimis un control.

În înregistrarea prezentată, Kovesi discută cu procurorul Uncheșelu:

„Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. 

Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce sa întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o… /nu se intelege/ DNA-u aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plu avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem.

Înseamnă că sunt alte cauze şi am vrut să stăm un pic de vorbă să vedem. M-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. Dar altceva mă îngrijoreză, că la aştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă”.

Pe 9 şi 10 martie 2017, Kovesi s-a întâlnit cu procurorii la Cheile Grădiştei întărind ipoteza că totul ar avea legătura cu Grindeanu.

Dosarul vizat este cel legat de retrocedarea caselor naționalizate, dosar în care Robu și Ciuhandu au fost puși sub acuzare. Sorin Grindeanu era viceprimar. Comunicatul DNA legat de această investigație, AICI.


DNA sfidează CCR. Kovesi l-a AVANSAT pe procurorul care a ANCHETAT ILEGAL Guvernul, în cazul ORDONANŢEI 13


Victor Ponta a declarat, la o altă televiziune:

„Anul acesta a fost o întîlnire la Grădiștei, probabil ținta a fost Sorin Grindeanu. Procurorul, domnul Uncheșelu, a executat zelos un ordin în ceea ce mă privește. Toți vrem să prindem corupții, dar cînd dosarele sunt politice, cine poate să îndrepte aceste lucruri? Președintele Iohannis sau Parlamentul României. Iar Parlamentul îl dă jos pe Grindeanu, asta e ocupația domnilor Dragnea și Tăriceanu. Domnul Uncheșelu a fost promovat la Grădiștei pentru că a ascultat ordinele”.

Alina Petrescu, purtător de cuvânt al Guvernului, a declarat, într-o intervenție telefonică, că premierul Grindeanu, pe vremea când era viceprimar, nu avea atribuții privind retrocedările și că nu a fost chemat la audieri de procurori.


Ponta reacționează după transmisia INCENDIARĂ! “Ținta lui Kovesi era Grindeanu. Eu am fost EXECUTAT”

Știre în curs de actualizare

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Înregistrarea difuzată sugerează că Laura Codruța Kovesi intervine în dosare și face poliție politică, că ar fi o răzbunare pe premierul Grindeanu după ce Ministerul Justiției i-a trimis un control.În înregistrarea prezentată, Kovesi discută cu procurorul Uncheșelu:„Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să...

Preluat de la EVZ