Matrialul din care era realizat învelişul Grenfell Tower, situată în vestul Londrei, clădiredistrusă de în urma incendiului de miercuri, a fost realizat dintr-un material aparent interzis în Marea Britanie, a anunţat duminică ministrul britanic al economiei, Philip Hammond, citat de agenţia EFE, preluată de Agerpres


Infern într-un turn cu 24 de etaje din capitala Marii Britanii. MORŢI şi RĂNIŢI în bilanţul groazei


Focul a cuprins rapid edificiul, în care locuiau circa 600 de persoane, din cauză că materialul utilizat pentru izolarea termică exterioară a clădirii conţinea polietilenă. „Presupun că respectivul înveliş, acest înveliş inflamabil care este interzis în Europa şi SUA, este interzis şi în Marea Britanie”, a spus ministrul conservator. 

El a menţionat că ancheta privind această tragedie, în urma căreia au murit cel puţin 58 de persoane, va trebui să determine dacă au fost încălcate normele privind realizarea construcţiilor. Hammond a insistat însă că pentru el încă nu este clar dacă respectivul material este interzis prin lege şi în Marea Britanie. 


Cauza INCREDIBILĂ a INCENDIULUI din Londra. El este BĂRBATUL de la care a pornit TOTUL – Galerie foto


După ce s-a întâlnit cu locatarii din Grenfell Tower, majoritatea făcând parte din familii sărace, şi în urma criticilor primite, premierul Theresa May a luat măsuri pentru ajutorarea acestora.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Matrialul din care era realizat învelişul Grenfell Tower, situată în vestul Londrei, clădiredistrusă de în urma incendiului de miercuri, a fost realizat dintr-un material aparent interzis în Marea Britanie, a anunţat duminică ministrul britanic al economiei, Philip Hammond, citat de agenţia EFE, preluată de Agerpres.  Infern într-un turn cu 24...

Preluat de la EVZ