Începând de luna viitoare, cetăţenii statului de pe coasta occidentală americană vor putea alege una dintre litere M, F sau X pe cărţile lor de identitate sau pe permisele de conducere. Această schimbare este ca urmare a unui judecător statal care a permis lui Jamie Shupe, un veteran de război, să se identifice cu un al treilea sex.

Jamie Shupe, un cetăţean de 52 de ani din Portland, Oregon, este prima persoană din SUA căreia i s-a recunoscut dreptul de a nu se numi nici bărbat, nici femeie. Un judecător a admis cererea lui Shupe – fost sergent – să se considere eliberat de obligaţia de a intra în clasificarea binară a genurilor, după ce a fost identificat ca bărbat la naştere, dar indicat ca femeie în documentele de pensionare din armată.

Acea hotărâre se pare că este singulară în SUA. Pentru a ajunge la această concluzie, au fost strânse comentarii de la populaţie. Foarte puţini au fost cei care au fost împotriva măsurii care la începutul anului a fost adoptată de provincia canadiană Ontario. Luna trecută şi Senatul Californiei a adăugat o a treia opţiune pentru cărţile sale de identitate.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Începând de luna viitoare, cetăţenii statului de pe coasta occidentală americană vor putea alege una dintre litere M, F sau X pe cărţile lor de identitate sau pe permisele de conducere. Această schimbare este ca urmare a unui judecător statal care a permis lui Jamie Shupe, un veteran de...

Preluat de la EVZ