Cazul lui Cristian Boureanu continuă că producă întrebări faţă de atitudinea autorităţilor. Vineri dimineaţa majoritatea canalelor de comunicare online au preluat două filmuleţe care îl prezentau pe fostul deputat în timp ce interpreta Kalinka, o melodie rusească, şi în timp ce făcea nişte mişcări de relaxare. Înregistrările care au fost comentate toată ziua de vineri, au fost date publicităţii chiar în ziua în care era judecat recursul lui Boureanu.Cine l-a filmat în secţia de Poliţie?

Prima problemă este că Boureanu se afla în acel moment în custodia Poliţiei, care era obligată să îi asigure acestuia nişte drepturi. A doua problemă este cine a făcut înregistrarea. Există două posibilităţi: o altă persoană aflată la secţie pentru audieri sau unul dintre poliţişti. În ambele variante, autorităţile pot identifica, dacă vor, pe cel care a filmat. De ce este important? Pentru că alineatul 2 din art 226 din Codul Penal spune că transmiterea spre difuzare a acestui gen de imagini fără acordul persoanei se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni până la doi ani.

Camerele de supraveghere pot lămuri cazul

Avocaţii fostului deputat au făcut cerere încă din prima zi a acestui scandal ca Poliţia să pună la dispoziţie filmările de pe camerele de supraveghere din zona în care s-a desfăşurat incidentul. Ele sunt importante pentru a stabili dacă acuzaţiile de ultraj ale poliţiştilor prin injuriile şi semnele obscene făcute de Boureanu stau în picioare sau nu. Surpriză! Deşi i-au anunţat pe avocaţi că vor depune la dosar înregistrările, până în ziua recursului înaintat de Boureanu poliţiştii nu au făcut asta, conform apropiaţilor fostului deputat.

De ce filmările publicate vineri pot intra sub incidenţa Codului Penal

Art. 226 – (1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/clipboard02_24.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/clipboard02_24-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Cazul lui Cristian Boureanu continuă că producă întrebări faţă de atitudinea autorităţilor. Vineri dimineaţa majoritatea canalelor de comunicare online au preluat două filmuleţe care îl prezentau pe fostul deputat în timp ce interpreta Kalinka, o melodie rusească, şi în timp ce făcea nişte mişcări de relaxare. Înregistrările care au...

Preluat de la EVZ