Cooperarea româno-franceză privind destructurarea unei grupări specializate în traficul de minori este în plină desfăşurare, la ea participând DIICOT-ul, împreună cu poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, şi Direcţia de Poliţie Judiciară din Paris.

Luni, 19.06.2017, sunt efectuate percheziţii domiciliare în judeţele Iaşi, Neamţ şi Prahova, vizate fiind în jur de 120 de persoane aflate pe teritoriul României şi Franţei, dintre care peste 70 de minori cu vârste între 10 şi 13 ani. Infracţiunile, foarte grave, extinse şi multiple, în contextul exploatării copiilor minori de către părinţi, constă în furturi din buzunare, din genţi sau din incintele unor societăţi comerciale, stabilirea programului de lucru, modului de acţiune şi a locurilor unde trebuiau ascunse bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate intrând în “sarcina” părinţilor, cei care se ocupau şi de valorificare bunurilor de valoare furate sau delapidate.

Exploatarea minorilor consta şi în impunerea de către părinţi a unor sume zilnice obligatorii în funcţie de zona de acţiune. Ancheta comună româno-franceză relevă că minorii romi erau instruiţi la Iaşi şi transportaţi apoi în mai multe tabere din Paris, intrînd sub instrucţia infracţională a propriilor părinţi.

Suportul tehnic oferit de către Direcţia Operaţiuni Speciale asigură mobilizarea a 140 de poliţişti şi 170 de jandarmi, EUROJUST, care intervine în soluţionarea a aproximativ 2000 de cazuri pe an, asigurând sprijinul logistic şi finanţarea pentru activităţile procedurale şi investigative, conform agerpres.ro

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Cooperarea româno-franceză privind destructurarea unei grupări specializate în traficul de minori este în plină desfăşurare, la ea participând DIICOT-ul, împreună cu poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, şi Direcţia de Poliţie Judiciară din Paris.Luni, 19.06.2017, sunt efectuate percheziţii domiciliare în judeţele Iaşi, Neamţ şi Prahova, vizate fiind în jur...

Preluat de la EVZ