loading…

Se duc negocieri intense pentru susținerea moțiunii. Cheia este UDMR iar informațiile pe surse sunt că Dragnea a căzut la pace, făcând mai multe promisiuni care urmează să fie îndeplinite foarte curând.

Una dintre acestea a fost stabilirea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România și zi liberă. Decizia a fost luată în comisiile comune de administratie și drepturile omului din Senat, scrie antena3.ro.

O altă solicitare a UDMR a fost de folosire a limbii materne în orașele în care comunitățile minorităților naționale depășesc 10%. Până acum era valabil un procent de 20%.

Totodată, un proiect inițiat de parlamentarii UDMR care presupune mărirea cotei repartizate din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat fiecărei unități administrativ-teritoriale a fost votat favorabil de senatorii din Comisia de administrație, legea urmând să intre în plen.

Proiectul de lege semnat de parlamentarii UDMR prevede ca “din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei instituții administrativ-teritoriale în luna anterioară, cu excepția impozitelor din venituri din pensii, se alocă lunar, până cel târziu la data de 8 a lunii în curs, o cotă de 45% la bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor pe al căror teritoriu își desfășoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; 12% la bugetul local al județului; 23% într-un cont distinct, deschis pe seama direcției generale a finanțelor publice județene la trezoreria municipiului reședință de județ, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, ale orașelor și ale municipiilor, precum și a bugetului local al județului”.

Cu toate acestea, UDMR nu va intra la guvernare.

PSD a strâns astfel 250 de voturi pentru moțiune, față de cele 233 necesare.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/psd-voteaza-deja-in-parlament-solicitarile-udmr-pretul-platit-de-dragnea-sa-treaca-motiunea-39382.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/psd-voteaza-deja-in-parlament-solicitarile-udmr-pretul-platit-de-dragnea-sa-treaca-motiunea-39382-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv