„Autoritățile palestiniene sunt de partea Arabiei Saudite, a Emiratelor Arabe Unite, Bahrainului și Egiptului, refuzând orice proiect «persan» (remarca fiind făcută cu privire la ambițiile expansioniste ale Iranului) în regiune“, a declarat Faraj în timpul unei serate caritabile care a avut loc în Nablus, Cisiordania.

„Este extrem de jenant să auzim zvonuri că s-ar fi scandat sloganuri împotriva țărilor arabe, aplaudate de mulțime, în Gaza. Trebuie să ne bucurăm pentru viață … și pentru țările arabe care îi duc pe copiii noștri în străinătate. Nu avem nevoie ca vreun stat arab să adopte o atitudine negativă față de poporul sau de guvernul nostru,“ a declarat Faraj, criticând răspunsurile Hamas și declarațiile cu privire la criza legată de Qatar.

El a continuat, spunând că mișcarea Hamas deține controlul în Gaza, dar poate duce palestinienii în zone care nu sunt propice, dată fiind implicarea sa în Qatar.

„Decizia noastră este independentă și nu ține de agenda străinilor. Refuzăm să intervenim unilateral sau cu părtinire în vreun stat arab, chiar dacă ne-ar fi la îndemână. O astfel de intervenție ne-ar costa foarte mult în ceea ce privește cauza noastră și oamenii din toată lumea, care ne susțin.“

Faraj a descris deciziile Hamas ca fiind „nefezabile“ și a cerut ca mișcarea să recurgă la tema umbrelă a legitimității palestiniene pentru a opri polarizarea poporului palestinian.

Pe de altă parte, Egiptul a anunțat că este pregătit să ofere mai multă energie electrică în Gaza – dar numai dacă Hamas cooperează cu Egiptul pentru ”combaterea terorismului“ cu duritate.

Se pare că Egiptul a cerut ca Hamas să predea un număr de 17 bărbați căutați de Cairo pentru terorism, mai multă securitate la frontieră din partea Hamas, încetarea presupusei contrabande cu arme în Peninsula Sinai, precum și informații privind mișcarea anumitor „elemente“ în Gaza, prin tuneluri subterane.

Autoritățile israeliene au aprobat reducerea energiei electrice luni, la solicitarea Autorității Palestiniene (AP), în Cisiordania ocupată, care achită Israelului factura lunară de energie electrică din Gaza scăzând din taxele strânse de Israel în numele Autorităților Palestiniene. (Al Sharq al Awsat)

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Autoritățile palestiniene sunt de partea Arabiei Saudite, a Emiratelor Arabe Unite, Bahrainului și Egiptului, refuzând orice proiect «persan» (remarca fiind făcută cu privire la ambițiile expansioniste ale Iranului) în regiune“, a declarat Faraj în timpul unei serate caritabile care a avut loc în Nablus, Cisiordania.„Este extrem de jenant să...

Preluat de la EVZ