loading…

Fostul ministrul al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost inculpat, astăzi, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind acuzat de instigare la dare și luare de mită, potrivit Mediafax.ro.

Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar 60 de zile, cu interdicția de a părăsi România.

Potrivit procurorilor, Darius Vâlcov ar fi inițiat constituirea a trei societăți care acționau ca un tot unitar. Vâlcov a decis să coopteze, în cadrul uneia dintre ele, un funcționar de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt care să verifice documentația, astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI, potrivit anchetatorilor.

Vâlcov ar fi fost nemulțumit că angajații nu răspundeau exigențelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar.

„În acest scop, inculpatul a exercitat activități de determinare imediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societății controlate de acesta, i-au dat funcționarului din cadrul OCPI, suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniți, care nu erau evidențiați în actele contabile, întrucât funcționarul OCPI nu era angajat al societății comerciale, iar în cadrul atribuțiunilor sale de serviciu aviza și documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL Slatina”, se arată în comunicat remis de Parchetul Olt.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/06/fostul-ministru-al-finantelor-darius-valcov-pus-sub-acuzare-intr-un-nou-dosar-39413.jpghttp://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/06/fostul-ministru-al-finantelor-darius-valcov-pus-sub-acuzare-intr-un-nou-dosar-39413-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv