Patru membri ai familiei islamistului radicalizat, de 31 de ani, care a decedat luni în urma atentatului eşuat ce nu s-a soldat cu alte victime pe celebrul bulevard Champs-Elysees, au fost plasaţi în arest preventiv, a anunţat marţi o sursă judiciară, conform AFP, citată de Agerpres.

Fosta soţie a lui Adam Dzaziri, fratele său şi soţia fratelui său au fost reţinuţi luni după-amiază târziu în timpul percheziţiilor la domiciliul lor din Plessis-Pâté, o localitate situată la aproximativ 30 km de Paris.

Tatăl atacatorului a fost la rândul său „plasat în arest preventiv în cursul serii când s-a prezentat la domiciliu”, a adăugat sursa citată.

Provenind dintr-o familie salafistă, Adam Dzaziri nu a fost niciodată condamnat, dar se afla în vizorul autorităţilor, figurând pe lista suspecţilor care prezintă pericol pentru siguranţa statului încă din 2015 pentru apartenenţa la o mişcare islamistă radicală.

Deşi figura pe aşa-numită „fişă S” cu persoanele care reprezintă pericol pentru securitatea statului, acesta beneficia de permis permis de port-armă, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Tatăl atacatorului a declarat pentru AFP că Adam Dzaziri „deţinea legal o armă cu care se antrena la tir”.

Dzaziri a intrat, luni după-amiază, cu un vehicul într-un furgon al jandarmeriei franceze pe bulevardul Champs Elysees din centrul Parisului, bărbatul decedând în cursul atacului. Iniţial s-a spus că el a supravieţuit, dar ulterior s-a aflat că acesta a murit la spital. Anchetatorii au descoperit în maşina atacatorului butelii de gaz şi mai multe arme, inclusiv un pistol-mitralieră Kalaşnikov.

Atacul, care nu a fost revendicat, a survenit la aproape două luni de la asasinarea unui poliţist, la 20 aprilie, de către un jihadist, care a fost ucis de forţele de ordine, tot pe Champs-Elysees.

La 6 iunie, un bărbat care s-a revendicat drept “soldat al califatului”, Farid Ikken, a atacat un poliţist cu un ciocan în faţa catedralei Notre-Dame din Paris, un alt loc emblematic al capitalei franceze.

Acest nou atac într-o ţară care trăieşte sub regimul excepţional al stării de urgenţă, instituit după atacurile din noiembrie 2015, intervine cu două zile înainte de prezentarea de către guvern a unei noi legi antiteroriste.


NEWS ALERT. Autorul atacului TERORIST de AZI, de la PARIS, a murit. Era în atenţia serviciilor secrete pentru legături cu GRUPĂRI ISLAMISTE


rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Patru membri ai familiei islamistului radicalizat, de 31 de ani, care a decedat luni în urma atentatului eşuat ce nu s-a soldat cu alte victime pe celebrul bulevard Champs-Elysees, au fost plasaţi în arest preventiv, a anunţat marţi o sursă judiciară, conform AFP, citată de Agerpres.Fosta soţie a lui...

Preluat de la EVZ