„De zeci de ani nu am văzut o femeie care să aibă atât de mulți copii,“ a declarat doctorul Nguyen Ba Thuy, fost ministru adjunct al sănătății, pentru agenția DPA.

Nguyen Thi Sam, care a fost însărcinată timp de 32 de săptămâni, a dat naștere unor gemeni cu o greutate de 1,5, respectiv 1,6 kg în maternitatea Tu Du din Ho Chi Minh City duminică, conform reportajului din jurnalul on-line Vietnam.net.

Timp de decenii, legislația vietnameză a încurajat o limită de doi copii pe familie, cu toate că legea este obligatorie numai pentru membrii Partidului Comunist, aflat la putere.

Doamna Sam, originară din regiunea Nghe An din centrul Vietnamului, se afla în vizită în Ho Chi Minh City, când medicii au fost nevoiți să-i facă o cezariană pentru a salva copii.

„În ciuda incidentului neașteptat, fiicele mele s-au născut în siguranță și le mulțumesc foarte mult medicilor care m-au ajutat“, a spus aceasta, citată de Vietnam.Net.

Înainte de cea mai recentă naștere, doamna Sam a mai născut șase băieți și șapte fete. Primii doi sunt căsătoriți, iar al treilea studiază în Statele Unite.

Doamna Sam a depășit recordul anterior din Vietnam, și anume nașterea a 14 copii, stabilit în Hanoi, în 2013.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
„De zeci de ani nu am văzut o femeie care să aibă atât de mulți copii,“ a declarat doctorul Nguyen Ba Thuy, fost ministru adjunct al sănătății, pentru agenția DPA.Nguyen Thi Sam, care a fost însărcinată timp de 32 de săptămâni, a dat naștere unor gemeni cu o greutate...

Preluat de la EVZ