Ședința comună a comisiei juridice, a celei pentru drepturile omului și a celei pentru administrație publică din Camera Deputaților a fost anulată, marți, prin SMS, de către liderii PSD. Membrii UDMR au plecat vizibil iritați de la lucrările comisiei.

Suplimentar, PSD a retras din plenul Senatului proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, o altă dorință a UDMR.

UDMR a negociat, printre altele, dreptul să arboreze steagul secuiesc, obligativitatea plăcuțelor publice biligve și redeschiderea dezbaterilor despre autonomia culturală.

  • Care sunt efectele? Fără cele 30 de voturi ale parlamentarilor UDMR, coaliției PSD-ALDE îi va fi mai greu să-l demită din funcție pe premier.

Noile calcule din Parlament

Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată și Guvernul să fie automat demis, este nevoie ca 233 de parlamentari să voteze în favoarea acestei soluții. PSD și ALDE dețin, în acest moment, după toate reconfigurările din ultimele zile, 241 de voturi, fără voturile UDMR.

Liderul deputaților PSD, Marcel Ciolacu, a asigurat ieri că moțiunea de cenzură va trece cu peste 250 de voturi “pentru”, iar numărul doi din ierarhia PSD, Niculae Bădălău, a explicat că partidul ar fi convins peste 20 de parlamentari din opoziție să susțină demiterea lui Grindeanu.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Ședința comună a comisiei juridice, a celei pentru drepturile omului și a celei pentru administrație publică din Camera Deputaților a fost anulată, marți, prin SMS, de către liderii PSD. Membrii UDMR au plecat vizibil iritați de la lucrările comisiei.Suplimentar, PSD a retras din plenul Senatului proiectul de lege privind declararea zilei...

Preluat de la EVZ