Din motive de siguranţă, autorităţile din Istanbul pot restricționa accesul în zonele în care vor avea loc manifestațiile, ceea ce va conduce la blocaje în circulaţia rutieră, precizează un comunicat remis presei.

De asemenea, se anticipează blocaje pe podurile care traversează Bosforul, în special pe „Podul Martirilor din 15 iulie”.

Se recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Istanbul la data de 15 iulie 2017 să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestații, să se delimiteze de orice acţiune de acest fel și să își programeze călătoria în Istanbul ținând cont de eventualele blocaje rutiere.

Cetăţenii români afectaţi de situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 şi +902123583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al oficiului consular al României la Istanbul:+905335420695.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://istanbul.mae.ro şi  www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Din motive de siguranţă, autorităţile din Istanbul pot restricționa accesul în zonele în care vor avea loc manifestațiile, ceea ce va conduce la blocaje în circulaţia rutieră, precizează un comunicat remis presei.De asemenea, se anticipează blocaje pe podurile care traversează Bosforul, în special pe „Podul Martirilor din 15 iulie”.Se...

Preluat de la EVZ