loading…

Reprezentanții unui colegiu din Timișoara solicită, la înscrierea elevilor în clasa a noua, 50 de coli xerox. Inspectoratul Școlar Timiș nu este de acord cu această practică și a transmis conducerii școlii că „părinții și copiii nu sunt furnizori”, iar învățământul trebuie să fie gratuit.

Reprezentanții Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara a afișat, la avizierul unității de învățământ, lista cu actele necesare pentru înscrierea elevilor în clasa a IX-a, care se realizează în perioada 13 – 17 iulie.

Pe lângă actele de care este nevoie în orice unitate de învățământ pentru înscrierea la liceu, reprezentanții colegiului timișorean le solicită candidaților să aducă și 50 coli xerox.

Inspectorul școlar general al județului Timiș, Aura Danielescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că știa că exista o astfel de practică în trecut, în unitățile de învățământ, dar că nu este de acord cu ea.

„Nu m-am mirat când am văzut afișul, nu m-am mirat deloc. Le-am trimis un mesaj directorilor și le-am spus: nu le mai cereți la înscrieri coli, timbre și alte cele, nu ei, copiii și părinții, sunt furnizorii dumneavoastră. Învățământul este gratuit, ați uitat declarația ministrului Educației? Presa face vâlvă pe motivul că faceți lucrurile astea și e normal să facă așa. Pentru ce aveți nevoie de 50 de foi xerox?”, a afirmat Aura Danielescu.

Conducerea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara nu a putut fi contactată pentru a explica de ce le solicită candidaților cele 50 de coli.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/un-colegiu-cere-candidatilor-50-de-coli-xerox-la-inscrierea-in-clasa-a-ix-a-40031.jpghttp://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/un-colegiu-cere-candidatilor-50-de-coli-xerox-la-inscrierea-in-clasa-a-ix-a-40031-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv