Pe litoral nu mai e ca pe vremuri când părinții care își pierdeau copiii din ochi îi căutau, apoi, îngroziți. Cereau ajutor la Radio Vacanța care dădea anunțuri pe plaje. De opt ani de zile se derulează campania Brățara de Vacanță, inițiată chiar de Radio Vacanța. Brăţara este destinată familiilor care ajung în vacanţă în staţiunile de pe litoral și grupurilor de copii veniţi în tabără sau cantonament. Sunt oferite copiilor de până la 7 ani. Pe ele se trece numărul de telefon al părintelui şi numele copilului. 

Niciun părinte nu refuză cadoul. “Chiar ieri s-a rătăcit un copil pe plajă și împreună cu salvamarii l-am căutat cu toții, o asemenea brățară este extrem de utilă”, spune un turist din Rovinari. Iar o mamă cu trei copii, din  Vâlcea, acceptă încântată brățările pentru că “anul trecut ne-au ajutat mult”. Brățările, oferite gratuit, vor fi distribuite la Mamaia, Eforie, Venus, Mangalia și Sulina. Din 2010 au fost realizate peste 180.000 de brăţări de vacanță. 

“În aceși ani, în programele Radio Vacanţa au fost difuzate peste 1.500 de anunţuri despre copiii care s-au rătăcit pe plajă şi care au ajuns înapoi la famiile lor prin intermediul brăţării de vacanţă”, explică redactorul Adelina Tocitu, inițiatoarea campaniei. Pe lângă brățara de vacanță, părinții și copiii primesc și sfaturi de la tinere polițiste. Pentru această vară au fost realizate 62.000 de brăţări de vacanţă. Jumătate din ele vor fi distribuite gratuit, în țară, familiilor cu copii prin intermediul a 600 de farmacii.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/bratara-vacanta-plaja-mamaia.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/bratara-vacanta-plaja-mamaia-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Pe litoral nu mai e ca pe vremuri când părinții care își pierdeau copiii din ochi îi căutau, apoi, îngroziți. Cereau ajutor la Radio Vacanța care dădea anunțuri pe plaje. De opt ani de zile se derulează campania Brățara de Vacanță, inițiată chiar de Radio Vacanța. Brăţara este destinată...

Preluat de la EVZ