Postarea lui Gelu Vişan se intitulează: Generația Macronilor, Grupul de la Chicago și Epoca Roboților
“Dar asta nu-i nimic față de generația roboților care vin din spate. Cel puțin pe cei doi mai ai de unde să-i apuci, mai zici una-alta, îi mai vezi nervoși, dar generația “Macronilor” este de-a dreptul înspăimântătoare. Ei nu au în cap decât un singur lucru: cariera lor, ferocitatea, cinismul, dar mai ales supușenia până la slugărnicie față de extern.

Tot ce e în România le pute, ei sunt undeva deasupra; majoritatea au ceva în comun: au fost cândva funcționari la Bruxelles, sau pur și simplu au fost un fel de tehnocrați, ăsta a fost începutul carierei lor, nu politica. Politic, nu au făcut parte din vreo structură locală, cariera lor a început direct de la vârf.

Au pretenția că li se cuvine totul, toată lumea-i proastă, doar ei știu ce-i de făcut. Cameleonici, servili în fața șefilor de la Bruxelles, sunt pregătiți pentru misiunea pe care o au de îndeplinit, cărora le execută orbește ordinele, dar făcând pe deștepții în România, sunt un fel de emisari ai lor în România, de-abia așteaptă să ne spună care sunt cerințele și cum să le îndeplinim.

Și pe ei îi recunoști repede. Macroniștii, GoCioloșiștii, Macoveiștii, etc. Cinici, urmărindu-și orbește cariera, sunt dispuși să calce pe cadavre pentru a-și atinge scopul. Susținuți de presa mainstream, de multinaționale și de sisteme complicate, au o trăsătură comună: Pentru ei România e proastă și trebuie educată, susțin căsătoriile între persoane de același sex, ortodoxia sfântă e “perimată”, religia nu are ce căuta în școli. Acesta e ” Omul Nou” promovat și de ONG-urile lui Soroș.

Omenirea a mai trecut printr-un astfel de experiment dar nu a învățat nimic: Vestitul “Grup de la Chicago” format de laureatul Premiului Nobel, Friedman, sute și mii de economiști școliți la Harvard și trimiși să preia sau să influențeze guvernele și să introducă neoliberalismul. Lor le datorăm crizele cumplite din țările ” Conului De Sud” din Argentina, Chile, etc, expansiunea FMI, criza mondială din din 2008, dar, mai ales, “Globalizarea” și Supremația Mondială a Supranaționalelor.

Macroniștii sunt tot ei, dar cu o altă față.
Mi-aduc aminte când m-a sunat direct un general cu trei stele, care acum este sfetnicul de taină al lui Iohannis (îi spală și rufele murdare, dar îl va vinde la momentul oportun, cum a vândut și pe alții) și care mi-a cerut, nici mai mult nici mai puțin decât să susțin un astfel de ” Macronist” într-o competiție, că e “omul lor”, postarea integrală o puteţi citi AICI.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Postarea lui Gelu Vişan se intitulează: Generația Macronilor, Grupul de la Chicago și Epoca Roboților 'Dar asta nu-i nimic față de generația roboților care vin din spate. Cel puțin pe cei doi mai ai de unde să-i apuci, mai zici una-alta, îi mai vezi nervoși, dar generația 'Macronilor' este de-a...

Preluat de la EVZ