HOROSCOP  Pe 14 iulie s-au născut Irving Stone, Ingmar Bergman, Gustav Klimt, Gerald Ford, Jules Mazarin, Lino Ventura, Lucian Bratu, George Anania, Mădălina Manole.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Achila, Iust, Iraclie şi Nicodim Aghioritul.

 

Nimic, nimic important în „Kalendar”. Dar, continuă Pirosiţele.

 

14 iulie, Ziua Republicii. A Republicii Franceze, dar şi a Irakului!

“Evenimentul zilei” din 14 iulie 1789 a fost “cucerirea şi distrugerea Bastiliei” unul dintre momentele mai mult, sau mai puţin, importante, ale Revoluţiei franceze. Revoluţie care, am fost intoxicaţi cincizeci de ani, cum că, a fost opera maselor populare care luptau împotriva oprimării şi a regalităţii. Nobilii francezi, care mai au şi astăzi urmaşi de marcă, chiar „sang royal”, spun din vârful buzelor că episodul Bstiliei se poate rezuma în câteva cuvinte: nişte infractori au dărâmat închisoarea în care fuseseră deţinuţi. Punct!

Ca orice revoluţie, sau  loviluţie, se pare că  a fost opera “securităţii şi a activiştilor” iar cetăţenii din Paris, cei fără chiloţi, au murit pe capete plătind preţul sângelui pentru complotiştii oportunişti veniţi la putere. Un exemplu: spuneam zilele trecute că autorul “Declaraţiei drepturilor omului” a fost cetăţeanul Lafayette. Care era… marchiz?!! Iar puterea a fost preluată, de fapt, de inflexibilii iacobini, republicanii cei duri, unii dintre ei fiind nobili, alţii masoni, alţii şi nobili şi masoni, care mai conduc şi astăzi Franţa, sigur, din umbră! Apoi Franța a devenit imperiu! Unde este, iubiţilor istorici, lupta de clasă?

HOROSCOP   Passons…  Anul acesta parada militară de 14 iulie de la Paris este onorată de prezența președintelui SUA, Donald Trump. Defilează și trupe americane. Pretextul este marcarea a 100 de ani de la intrarea SUA în război în Europa, prin trimiterea corpului expediționar al lui Pershing. Ca să fim drepți, ”Black Jack” a ajuns pe bătrânul continent cu mâinile goale, fără armament și muniții. S-a milogit de francezi și englezi care i-au dat tancuri, tunuri, arme și muniție. Apoi a spus că nu primește ordine de la ei, ci doar de la Washington. Tare de tot generalul John J. Pershing, au botezat o rachetă tactică după el!

 

Să sperăm că situația nu se repetă. Cea cu americanii veniți cu mâinile goale…

 

Haideți să vedem ce spune teoria conspirației, gurile rele de pe Sena. Donald Trump și Emmanuel Macron s-au întâlnit la NATO, G7 și G20. Au petrecut deja împreună 11 ore și 20 de minute. Nu au petrecut, au pus țara la cale. Ce zic eu țara, lumea! La această durată, se vor adăuga multele ore legate de 14 iulie. De ce atâta vorbărie, atâtea tratative, negocieri? Simplu, pozițile SUA și Franței sunt deosebite, în multe capitole divergente. De exemplu SUA s-a antrenat într-o nouă cursă a înarmărilor, Franța a anunțat că reduce bugetul militar. Iar la Bilderberg, anul acesta în Virginia, s-a hotărât strângerea relațiilor Nord Atlantice, refacerea alianței care a câștigat războiul.

 

Revizionismul duce direct către un alt război mondial. Istoria este martoră, primul război a rămas neconsumat, cu un armistițiu ciudat și o Rusie devenită bolșevică. Revizionismul german nazist și sovietic au dus la al Doilea război mondial. Niciodată nu a fost vorba de ideologie, ci doar de jaf și cotropire, de cuceriri și țări ocupate.

 

Emmanuel Macron a fost făcut președintele Franței de cei de la Bilderberg și de masoni. Cele două nu au legătură. Masonii au treaba lor, invitații de la Bilderberg cu totul altă treabă. Uneori, rareori, interesele se suprapun.

 

HOROSCOP  Macron, ca să ducă la bun sfârșit sarcinile primite de la Bilderberg, s-a poziționat ca mediator în jocul dintre Statele Unite, Europa și Rusia. Să ne amintim că nu s-a răcit încă scaunul pe care a stat Vladimir Vladimirovici Putin la Paris, la Versailles.

 

După ce Donald Trump a pus-o la punct pe obraznica bucătăreasă teutonă, pentru ca se comporta ca și când Germania ar fi câștigat războiul, nu Aliații, SUA au nevoie de un cap de pod în Europa. Marea Britanie a fost declarată la Bilderberg în carantină, așa că singura posibilitate rămâne Franța. Și Polonia. Cele două țări au cele mai puternice armate din Europa continentală liberă. Polonia are probleme teritoriale grave cu Germania, Ucraina și Federația Rusă. Nu se vorbește deloc despre ele, dar înghețul problemelor nu înseamnă rezolvarea lor, ba din contră. Prietenii mei polonezi mi-au spus că s-a ajuns la un acord parțial cu Donald Trump.

 

Probabil că Macron o să pedaleze pe Acordul de la Paris. Frecție la un picior de lemn. Altceva nu are… ba da! Reputația. Macron are o presă bună, Donald Trump, nu! Acum este mult să numești presă zbierătele isterice ale unor publicații anarhiste de stânga. Dar, care constituie 93% din presă!!!

 

Pentru mine este evident că cei doi președinți, cel american și cel francez vor fi de acord și vor promova amplificarea relațiilor economice și politice și sincronizarea în lupta împotriva terorismului, adică menținerea sferelor de influență.

 

Gurile rele de pe malul Senei se întreabă dacă Macron va avea curajul să-i ia fața lui Mutti Merkel. Care, acum, după conflictul cu Trump, stă în tranșee, sau în bunker, după modelul înaintașului Adolf, așteptând să treacă furtuna. Mai ales că după moartea regretatului Helmut Kohl, de care Merkel și-a bătut joc, au ieșit la suprafață, în mediul diplomatic (nu o să ajungă în presă, sper, niciodată) multe amănunte delicios de frivole, dacă nu chiar perverse, din tinerețea Die Kanzlerin.

 

Dar, mai mult ca orice, este important în ochii lumii, să se arate că sacrificiul zecilor de mii de militari americani în Primul război mondial, nu a fost în zadar. Cum nu au fost în zadar jertfele americane, ale aliaților, în al Doilea război mondial. Prețul sângelui a fost plătit! Cine vrea să schimbe ordinea mondială? Bună întrebare!

 

HOROSCOP  Cred că o să (re)văd un film francez cu Lino Ventura, astăzi îl pomenim. Cu toate că cineva dintre domniile voastre mi-a recomandat două filme noi: ”The Zookeeper’s Wife” și ”The Wizard of Lies”. Noaptea este scurtă, nu cred că pot vedea toate filmele, dar mai am o șansă, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                           ⃰    ⃰    ⃰

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
  HOROSCOP  Pe 14 iulie s-au născut Irving Stone, Ingmar Bergman, Gustav Klimt, Gerald Ford, Jules Mazarin, Lino Ventura, Lucian Bratu, George Anania, Mădălina Manole.   În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Achila, Iust, Iraclie şi Nicodim Aghioritul.   Nimic, nimic important în „Kalendar”. Dar, continuă Pirosiţele.   14 iulie, Ziua Republicii. A Republicii Franceze, dar...

Preluat de la EVZ