Principala problemă cu care s-au confruntat olimpicii a fost finanțarea, deoarece Romania nu are un sponsor, iar părinții au plătit mii de euro, ca să ne reprezinte țara – scrie Pro Tv.

În acest an, la Washington, se vor întrece 160 de echipe din toată lumea. Lotul nostru este format din șapte elevi olimpici pasionați de robotică: Alexandru Florescu, Daha Andrei, Preda Andrei, Rareș Badici, Oliver Szavuj, Alexandra Păcuraru si Laura Pircalaboiu și care speră să se întoarcă cu o medalie.

Tema din acest an a competiției este „poluarea apei, una dintre cele 14 probleme recunoscute la nivel global, care ar trebui sa fie rezolvate prin tehnologie”, a declarat olimpica Alexandra Păcuraru.

La rândul ei, olimpica Laura Pircalaboiu, speră ca robotul echipei României să câștige o medalie. Ea a explicat că „fiecare echipă a primit cate un kit la fel. Robotul acesta e construit de noi. M-am ocupat cu partea de mecanică, am construit robotul efectiv. Am emoții, știu că am muncit mult și meritam sa câștigăm.” 

Că să ajungă peste ocean, elevii au avut nevoie de doi mentori, care să îi pregătească și să-i însoțească. 

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Principala problemă cu care s-au confruntat olimpicii a fost finanțarea, deoarece Romania nu are un sponsor, iar părinții au plătit mii de euro, ca să ne reprezinte țara – scrie Pro Tv.În acest an, la Washington, se vor întrece 160 de echipe din toată lumea. Lotul nostru este format din șapte elevi...

Preluat de la EVZ