Este o măsură care ia la ţintă în mod special organizaţiile magnatului ungaro-american, George Soros.
Legea ungară introduce noi obligaţii pentru ONG-urile interesate, care va trebui să se întregistreze în calitate de ”organizaţii susţinute din străinătate” şi de a furniza autorităţilor informaţii specifice asupra finanţărilor obţinute.

Amestecul prea des al UE în treburile interne ale statelor, ar trebui să fie doar informativ, de colaborare şi dezbateri serioase pe teme uneori delicate.
 În privinţa acestei ultime probleme a Ungariei şi nu numai (vezi influenţa nefastă a organizaţiilor nonguvernamentale  şi în România ultimilor ani), UE ar fi trebuit să-şi dea seama că ONG-urile lui Soros sunt piraţii noii ere şi că mai ales ţările care au fost sub influenţa URSS sunt  încă  ”albe şi creştine” şi vor să se menţină aşa.
Este evident că Uniunea Europeană strâmbă din nas la toate acţiunile nealiniate Bruxelles-ului, de către Orban, şi asta deranjează. Să vedem care vor fi consecinţele…

Reamintim că în decembrie, Viktor Orban a declarat  că 2017 va fi anul “expulzării” din ţările din UE a organizaţiilor susţinute de George Soros, printre altele important contributor la tabăra democrată în SUA.

“Nu suntem opoziţia, nici în Ungaria, nici în altă parte. Suntem promotori ai unei dezbateri deschise”, a reacţionat preşedintele OSF Christopher Stone, care a dat asigurări că nu are nicio intenţie să părăsească Ungaria.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Este o măsură care ia la ţintă în mod special organizaţiile magnatului ungaro-american, George Soros. Legea ungară introduce noi obligaţii pentru ONG-urile interesate, care va trebui să se întregistreze în calitate de ''organizaţii susţinute din străinătate'' şi de a furniza autorităţilor informaţii specifice asupra finanţărilor obţinute.Amestecul prea des al UE...

Preluat de la EVZ