loading…

Primarul comunei Izvoarele (Olt), Florian Constantin, achitat la începutul lunii iunie de magistrații Judecătoriei Slatina într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu, a fost reținut din nou, tot pentru abuz în serviciu.

Reprezentanții Parchetului Slatina au confirmat, pentru Mediafax, faptul că edilul a fost reținut, iar surse apropiate anchetei au declarat că primarul a fost reținut după ce s-au găsit nereguli în gestiunea bugetului local. Potrivit acelorași surse, edilul ar fi acuzat și de ultraj.

La începutul lunii iunie, primarul comunei Izvoarele a fost achitat de Judecătoria Slatina, într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu, magistrații constatând că fapta nu este prevăzută de legea penală. Trimis în judecată în același dosar, a fost achitat și omul de afaceri Sorin Păduraru, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

În acest dosar, chiar reprezentantul Parchetului Slatina a cerut judecătorului achitarea inculpatului.

Procurorii îl acuzau pe Florian Constantin că, în anul 2013, a angajat patrimonial comuna Izvoarele, printr-un contract de împrumut, ce a fost încheiat cu încălcarea dispozițiilor Legii 273/2006 privind finanțele publice locale, referitoare la condițiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiții publice de interes local.

Prin activitatea desfășurată, inculpatul a obținut nelegal fonduri pentru finanțarea lucrării de construcții vizând Proiectul „Campus Școlar la Școala de Arte și Meserii Izvoarele, jud. Olt”, prejudiciul adus comunei Izvoarele ridicându-se la 216.002 lei.

Banii au venit de la omul de afaceri Sorin Păduraru, a cărui firmă obținuse executarea lucrării de investiții.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/primarul-unei-comune-achitat-in-urma-cu-o-luna-de-abuz-in-serviciu-retinut-de-procurori-pentru-aceeasi-infractiune-40050.jpghttp://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/primarul-unei-comune-achitat-in-urma-cu-o-luna-de-abuz-in-serviciu-retinut-de-procurori-pentru-aceeasi-infractiune-40050-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv