„S-ar putea întâmpla ceva legat de acordul de la Paris”, a spus Donald Trump imediat după ce a reafirmat că relația sa cu Emmanuel Macron este „foarte bună”, informează Agerpres.

„Să vedem ce se întâmplă”, a adăugat el, la șase săptămâni după ce a anunțat că Statele Unite intenționează să se retragă din Tratatul semnat în 2015.

Mai devreme, Macron afirmase că respectă decizia președintelui american de a retrage Statele Unite din acest acord, „un progres internațional major”, față de care el „rămâne atașat”.

14 Iulie, Ziua Națională a Franței. Primul președinte al SUA care asistă la parada militară din Paris, în ultimul sfert de secol

„Respect decizia președintelui Trump. Gândirea și acțiunea sa sunt adecvate și corespunzătoare cu angajamentele sale din campanie. În ce mă privește, rămân atașat față de acordul de la Paris și dorinței mele de a continua cadrul acestui acord”, a subliniat Emmanuel Macron.

„Sunt în dezacord cu modul în care citim acordul de la Paris (…) Asta trebuie să afecteze, să împiedice însă discuțiile pe care le avem legat de toate celelalte subiecte? Absolut nu, în niciun caz”, a insistat el.

„Dorința mea este de a continua discuția cu Statele Unite ale Americii și președintele Trump despre acest subiect care este extrem de important”, mai spus șeful statului francez.

Donald Trump este invitat de onoare la Paris, la împlinirea a 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, marcată pe 13 iulie. Preşedintele SUA va participa şi la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„S-ar putea întâmpla ceva legat de acordul de la Paris”, a spus Donald Trump imediat după ce a reafirmat că relația sa cu Emmanuel Macron este „foarte bună”, informează Agerpres.„Să vedem ce se întâmplă”, a adăugat el, la șase săptămâni după ce a anunțat că Statele Unite intenționează să...

Preluat de la EVZ