“În urma verificărilor a fost decisă sancţionarea societăţilor Groupama şi Uniqa Asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, precum şi sancţionarea cu avertisment scris a Directorului General al societăţii Groupama şi a Preşedintelui Directoratului societăţii Uniqua Asigurări. În sarcina celor două societăţi a fost instituită obligaţia remedierii neregulilor constatate”, se arată în comunicatul referitor la deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

La începutul lunii iunie, ASF a declanşat controale în regim de urgenţă la asigurătorii Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa pentru că nu ar oferi cotaţii pentru poliţele RCA pe o lună.

De asemenea, Consiliul ASF a decis sancţionarea cu retragerea autorizaţiei de funcţionare şi radierea unui număr de 6 brokeri de asigurare şi/sau reasigurare din Registrul brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare, citează Agerpres.

Pe partea de autorizare – avizare, Consiliul ASF a decis, printre altele, numirea lui Ion Mincu Rădulescu în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al societăţii German Romanian Assurance S.A, numirea lui Claudiu Liviu Doroş în calitate de director general şi a lui Cătălin Jianu Dan Iancu, în calitate de director general adjunct la SIF Moldova S.A, iar Bogdan Drăgoi, Radu Străuţ, Sorin Marica şi Marcel Heinz Pfister au fost numiţi în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Banat- Crişana S.A..

În aceeaşi şedinţă, ASF a mai decis avizarea şi reavizarea a 159 de agenţi şi a retragerea avizelor pentru alţi 140 agenţi care desfăşoară activităţi de marketing pentru fondurile de pensii facultative şi administrate privat.

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
'În urma verificărilor a fost decisă sancţionarea societăţilor Groupama şi Uniqa Asigurări cu amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare, precum şi sancţionarea cu avertisment scris a Directorului General al societăţii Groupama şi a Preşedintelui Directoratului societăţii Uniqua Asigurări. În sarcina celor două societăţi a fost instituită obligaţia...

Preluat de la EVZ