„Suntem flataţi de faptul că lumea ne percepe ca pe o ţară care are abilitatea de a decide soarta Statelor Unite și a Germaniei” a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, după ce a respins categoric implicarea țării sale în alegerile parlamentare din Germania ce vor avea loc în luna septembrie, informează France 24.

Șeful diplomației ruse a explicat că, dacă Moscova ar fi avut această putere, fostele republici sovietice nu s-ar mai fi opus deciziilor venite de la Kremlin, iar criza din Ucraina nu ar fi mai existat.

Lavrov este de părere că acuzațiile aduse Rusiei că s-a implicat în alegerile din SUA, fără ca Washingtonul să poată să „furnizeze o dovadă concretă legată de implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale americane” sunt distructive.

Luna trecută, preşedintele Vladimir Putin a declarat că hackerii pot veni din orice ţară, însă a recunoscut că pot exista „patrioţi ruşi” care să acţioneze împotriva statelor care critică Rusia. Cu toate acestea, Kremlinul a negat constat orice implicare a statului rus.

La recentul summit al celor mai puternice 20 de economii ale lumii, Donald Trump l-a întrebat pe Putin dacă Rusia a avut vreo implicare în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, însă liderul de la Moscova a negat categoric orice implicare.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Suntem flataţi de faptul că lumea ne percepe ca pe o ţară care are abilitatea de a decide soarta Statelor Unite și a Germaniei” a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, după ce a respins categoric implicarea țării sale în alegerile parlamentare din Germania ce vor avea...

Preluat de la EVZ