La nici 50 de metri de casa memorială Ellie Radu, pe strada Icoanei, la nr. 28, zona protejată nr.40, se va construi un imobil cu cinci niveluri (S+P+3E+4R), într-o zonă de case de patrimoniu, în care PUZ-ul aprobat de Primăria Generală a Municipiului București este P+2E.

Judecătoria Sectorului 2 a retrocedat, în 1997, potrivit Petiției, imobilul din strada Icoanei nr. 28  către moștenitorii foștilor proprietari. Ulterior casa a fost vândută de mai multe ori, prin sistem de tip “suveică” între două surori și mai multe firme controlate de acestea. În 2007 casa veche a fost demolată și în 2009 una din firmele care a cumpărat la un moment dat casa a obținut   autorizație de construire a unui imobil cu șase  niveluri, autorizație care a expirat în 2011. În tot acest timp proprietarii vremii au lăsat terenul în paragină, nedemarand niciun fel de lucrare de construcție.

În Petiție se mai arată  că în anul 2014 proprietarii au solicitat Primăriei Capitalei eliberarea unei noi autorizații  de construcție pentru un imobil S+P+3E+4R, cerere respinsă de Direcția de Urbanism din PMB. În aceasta situatie, proprietarii au cerut in anul 2017 autorizatie pentru continuarea lucrărilor de construcție, lucrări care nu au fost începute niciodată.

“În 12 iulie 2017, proprietarii au început lucrările de escavație, declanțând mutilarea arhitecturală și urbanistică ireversibilă a unei importante zone istorice din București.  Asta desi legalitatea acțiunii lor este îndoielnica. Mai mult, vecinii sunt îngrijorați de modul în care urmează să se deruleze lucrările , temându-se că le-ar putea afecta structura de rezistență a propriilor case”, se mai arată în Petiție.

Grupul de inițiativă Salvați Zonele Protejate ale Bucureștiului solicită prin Petiție anularea autorizației de continuare a lucrarilor de construire din 2017 deoarece aceste lucrari de construire NU au fost realizate niciodata .

Vedeti și pagina de FB https://www.facebook.com/ Salva%C8%9Bi-Zonele-Protejate- ale-Bucure%C8%99tiului- 2167562656803745/ cu mai multe informații, documente și fotografii.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
La nici 50 de metri de casa memorială Ellie Radu, pe strada Icoanei, la nr. 28, zona protejată nr.40, se va construi un imobil cu cinci niveluri (S+P+3E+4R), într-o zonă de case de patrimoniu, în care PUZ-ul aprobat de Primăria Generală a Municipiului București este P+2E.Judecătoria Sectorului 2 a...

Preluat de la EVZ