loading…

Poliția britanică a reținut un adolescent suspectat de comiterea celor cinci atacuri cu substanțe corozive care au avut loc în noaptea de joi spre vineri în nord-estul Londrei, relatează site-ul BBC News.

Bărbatul în vârstă de 16 ani se află în custodia poliției din estul Londrei, fiind suspectat de vătămare corporală gravă și furt. Potrivit informațiilor preliminare, toate cele cinci atacuri au fost comise de către aceleași persoane, notează Mediafax.

Cinci persoane au fost atacate într-un interval de 70 de minute, patru în cartierul Hackney și una în cartierul Islington, a anunțat poliția. Victimele se află la spital, iar una dintre ele are răni grave la nivelul feței, catalogate drept “cauzatoare de traume pe viață”.

Potrivit Poliției Metropolitane din Londra, primul incident a avut loc la ora locală 22.25 (00.25, ora României), pe strada Hackney. Un bărbat de 32 de ani aflat pe un scuter a fost atacat de doi indivizi, aflați pe un alt scuter. Cei doi au aruncat substanțe corozive pe fața victimei și i-au furat scuterul.

Ulterior, un incident similar a fost raportat pe strada Shoreditch High, la ora locală 23.05. Cel de-al treilea atac s-a petrecut pe strada Cazenove, la ora locală 23.18. Ultimul incident din cartierul Hackney a avut loc la ora locală 23.37, pe strada Chatsworth. Un bărbat aflat pe un scuter a fost atacat cu acid de către două persoane.

Un atac cu acid a fost raportat și în cartierul Islington, la ora locală 22.49 (00.49, ora României). Doi bărbați aflați pe un scuter au aruncat cu substanțe corozive asupra unui bărbat care se plimba pe stradă.

Potrivit unui raport al poliției britanice, numărul atacurilor cu acid a crescut dramatic în Londra în ultimii ani. În 2014, au fost înregistrate 166 de incidente, în 2015 au fost 261, în 2016 au fost 458 de cazuri, iar în primele șase luni ale acestui an au fost 119 astfel de atacuri.

http://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/stare-de-alerta-la-londra-mai-multi-oameni-au-fost-stropiti-cu-acid-pe-strada-40042.jpghttp://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/stare-de-alerta-la-londra-mai-multi-oameni-au-fost-stropiti-cu-acid-pe-strada-40042-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv