Cotidianul a anunţat joi că a fost cumpărat de un grup de investitori conduşi de Edwin Eisendrath, fost consilier municipal, şi de o coaliţie de sindicate. Sun-Times nu a oferit detalii, însă rivalul său, Chicago Tribune, şi alţi reprezentanţi media au relatat că vânzarea a fost realizată pentru 1 dolar.

Anul acesta, Tronc, firma care deţine Chicago Tribune, s-a oferit să cumpere Sun-Times, însă departamentul de Justiţie s-a opus, susţinând că ar fi creat astfel un monopol. Chiar dacă acordul din acestă săptămână a fost încheiat pentru 1 dolar, investitorii au nevoie de 11,2 milioane de dolari, pentru început, pentru ca ziarul să funcţioneze în continuare, potrivit Sun-Times.

Actualul proprietar al Sun-Times, firma Wrapports, a cumpărat ziarul în 2011 pentru aproximativ 20 de milioane de dolari.

După spusele lui James Warren, de la Institutul Poynster, proprietarii Sun-Times ”au concluzionat că este mai bine să ia acel dolar decât să cheltuiască 8 milioane cât ar costa să îl închidă”.

Apărut în 1844, numele pe care îl poartă acum cotidianul a rezultat din fuziunea, în 1948, dintre Chicago Sun şi Chicago Daily Times, informează ziaruldeiasi.ro.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Cotidianul a anunţat joi că a fost cumpărat de un grup de investitori conduşi de Edwin Eisendrath, fost consilier municipal, şi de o coaliţie de sindicate. Sun-Times nu a oferit detalii, însă rivalul său, Chicago Tribune, şi alţi reprezentanţi media au relatat că vânzarea a fost realizată pentru 1...

Preluat de la EVZ