„La acest moment, să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală”, a declarat Iohannis, întrebat despre ideea lansată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici.

Acesta a mai spus că pentru a vorbi despre aşa ceva este nevoie mai întâi de nişte discuţii „aprofundate”.

„Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani. Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare”, a subliniat Teodorovici.

„Nu trebuie făcut un pas special şi nu trebuie reinventată roata. (…) Avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbări frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimanui, nemaivorbind de faptul că ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt”, a mai spus Iohannis, conform stirileprotv.ro.

„Asta inseamna stabilitate si predictibilitate”, a explicat el, adăugând că „predictibilitate, stabilitate, acestea trebuie garantate, indiferent cine guvernează, ce abordare are, aceste lucruri trebuie să prevaleze”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„La acest moment, să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală”, a declarat Iohannis, întrebat despre ideea lansată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici.Acesta a mai spus că pentru a vorbi despre aşa ceva este nevoie mai întâi de nişte discuţii...

Preluat de la EVZ