„Serviciile de securitate ne urmăresc. Pe copiii mei, pe soția mea și pe mine. Trec mașini în permanență pe lângă noi. Eu nici măcar nu le mai dau atenție, însă Iulia (soția) este cu adevărat deranjată de aceasta. „Aud în mod constant că este imposibil să schimbi ceva și că 86% îl susțin pe Putin. Dar eu nu văd aceste 86%. Într-o țară autoritară, un astfel de număr nu este relevant. Va exista o campanie electorală, oamenii vor vedea alternativa și aceste 86% se vor risipi”, a declarat Navalnîi, într-un interviu acordat, ieri, agenției Reuters, potrivit independent.md.

În acest context, liderul opoziției ruse își propune să continue lupta cu regimul lui Vladimir Putin și totodată să depolitizeze sistemului judiciar, presa, să  promoveze economia de piață și să  introducă  un  regim de vize pentru cetățenii din Asia Centrală și Caucazul de Sud.

„Dispoziția mea este în general una cu adevărat pozitivă. Am 125.000 de voluntari, oameni care ies să demonstreze, ei sunt arestați, literatura de campanie este confiscată. Însă văd că oamenii ne susțin”, a declarat Navalnîi.

Potrivit acestuia, singurul motiv pentru care Putin este susținut este determinat de lipsa unei opoziții puternice.

Navalnîi, 41 de ani, este  de profesie avocet și  a organizat cel mai mare protest anti-Putin în timpul alegerilor prezidențiale din martie. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Serviciile de securitate ne urmăresc. Pe copiii mei, pe soția mea și pe mine. Trec mașini în permanență pe lângă noi. Eu nici măcar nu le mai dau atenție, însă Iulia (soția) este cu adevărat deranjată de aceasta. „Aud în mod constant că este imposibil să schimbi ceva și...

Preluat de la EVZ