loading…

Abu Sayed, liderul militanților Stat Islamic în Afganistan, a fost eliminat în urma unui raid american ce a vizat o tabără principală a rețelei teroriste din provincia afgană Kunar, a transmis Pentagonul, potrivit BBC News online.

Raidul, care a avut loc pe data de 11 iulie, s-a soldat cu eliminarea mai multor membrii ai Stat Islamic, obiectivul acțiunii fiind acela de a “împiedica planurile de extindere ale grupului”, se afirmă într-un comunicat dat publicității de Pentagon.

Predecesorul lui Abu Sayed, Abdul Hasib, a fost ucis în urma unui raid militar în luna aprilie.

Pe lângă forțele guvernamentale afgane, sprijinite de o coaliție internațională coordonată de SUA, rețeaua teroristă Stat Islamic se confruntă în Afganistan și cu insurgenții talibani.

Kunar este una din provinciile afgane în care militanții rețelei teroriste au o prezență semnificativă.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/pentagonul-confirma-ca-liderul-din-afganistan-al-retelei-teroriste-stat-islamic-a-fost-ucis-in-urma-unui-raid-american-40076.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/pentagonul-confirma-ca-liderul-din-afganistan-al-retelei-teroriste-stat-islamic-a-fost-ucis-in-urma-unui-raid-american-40076-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv