Pe contul său de facebook, Victor Ponta spune că în anul 2012, când PSD a venit la guvernare, Hidroelectrica fusese devalizată intenționat și avea pierderi uriașe, de peste 500 de milioane de lei. ”Nimeni nu a fost vreodată măcar anchetat pentru asta, ce să mai vorbim despre repararea prejudiciului. În 2012 a fost introdusă în programul de insolvență și restructurare și în 2016 a făcut profit de 1.2 miliarde de lei”, spune Ponta, care trage un semnal serios de alarmă legat de intenția de a înstrăina compania de pe Statul Român, ”la niște prieteni” ai celui care este azi cel mai puternic om politic din România. ”Deci ne învârtim în cerc și până la urmă tot pierdem”, a mai scris Ponta.

După ce face o scurtă trecere în revistă a istoricului plin de probleme financiare și de căpușe, al acestei companii, Ponta lansează atacul: ”din profitul obținut în 2016, Guvernul a decis să ia la buget 90 la sută, asta în loc să ceară Companiei să facă investițiile absolut necesare pentru întreținerea și retehhnologizarea mijloacelor de transport”.

Referitor la Liviu Dragnea, fostul premier susține că actualul șef al PSD a decis să nu mai facă listarea și să includă Hidroelectrica în Fondul Național Suveran de In vestiții. ”Cred că acest mod netransparent și total neuzual … duce la situația în care Statul Român pierde pe degeaba controlul asupra celei mai importante companii pe care o deține”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Pe contul său de facebook, Victor Ponta spune că în anul 2012, când PSD a venit la guvernare, Hidroelectrica fusese devalizată intenționat și avea pierderi uriașe, de peste 500 de milioane de lei. ”Nimeni nu a fost vreodată măcar anchetat pentru asta, ce să mai vorbim despre repararea prejudiciului....

Preluat de la EVZ