Camino de Santiago este al treilea cel mai mare pelerinaj din lume şi o provocare pe care, în această vară, şi două românce au acceptat-o. Georgiana Ioniţă, jurnalist şi artistă, alături de verişoara ei, Alexandra Popescu, model şi actriţă internațională, s-au hotărât să plece în această călătorie, timp de 30 de zile, doar cu un rucsac de 7 kilograme în spate.

„Avem de străbătut 790 de kilometri, pe jos. Plecăm din Jean Pied du Point (Franţa), traversăm Spania de la Est la Vest, până la vestita catedrală Santiago de Com- postela. Pe lângă experienţa spirituală pe care o vom câştiga, ne dorim ca drumul şi efortul nostru să vină şi în sprijinul a doi copii care au nevoie de susţinere. Am ales să o susţinem pe Andreea, o adolescentă fără vedere, de 17 ani, şi pe Alexandra, o fetiță cu sindromul Down. Noi vom posta constant, pe internet, toate aventurile din acest pelerinaj, poveştile pe care le vom întâl- ni, dar şi obstacolele pe care trebuie să le depăşim. Spe- răm ca toţi cei care ne vor urmări să ne ajute nu doar cu like-uri şi comentarii, dar şi cu bani pentru aceste cazuri sociale. Drumul nostru este şi drumul lor”, încheie Georgiana Ioniţă.

Aventura celor două verişoare poate fi urmărită, în-cepând cu 25 iulie, pe pagina de facebook THE COUSINS (facebook.com/thecousins). Cei care vor fi convinşi de experienţa fetelor şi vor să ajute cazurile sociale de care se ocupă Asociaţia Jurnaliştilor Civici o pot face în contul RO89BRDE445SV83641474450,CIF 32814287, Swift BRDEROBU, deschis la BRD filiala Banu Manta.

rootstireaActualitate/Esential
Camino de Santiago este al treilea cel mai mare pelerinaj din lume şi o provocare pe care, în această vară, şi două românce au acceptat-o. Georgiana Ioniţă, jurnalist şi artistă, alături de verişoara ei, Alexandra Popescu, model şi actriţă internațională, s-au hotărât să plece în această călătorie, timp de...

Preluat de la EVZ