Liberalul a mai dezvăluit un aspect despre care șeful Guvernului nu a vorbit deloc la întoarcerea sa în țară. El a spus că în același timp cu vizita premierului Tudose la Bruxelles, avea loc o audiere publică organizată de Parlamentul European, în care România a fost chemată la raport „să prezinte felul în care a gestionat fondurile europene în perioada 2007-2013”. COncluziile PE, după audiere au fost că „România a fost pe ultimul loc la atragerea fondurilor UE”, excepția fiind Croaţia „care a intrat în UE cu mult în urma României.”

Parlamentarul PNL a mai acuzat faptul că ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a mințit când a anunțat că și că au fost acreditate 3 autorități de management pentru fonduri UE, acestea nefiind de fapt încă autorizat, ci doar finalizându-se acțiunea de audit.

Tudose nu explică! Cum pleci leu şi vii pisica.

Prezentată ca un mare succes de propagandă PSD, vizită la Bruxelles a lui Tudose a fost de fapt o cazma peste faţă PSD-ului. Trebuie să ştiţi adevărul despre această vizită.

Totul a început cu întrebarea: de ce aşa repede la Bruxelles? După o scurtă documentare am aflat.

Prima minciună pe care o demontez azi este că Tudose a fost chemat la Bruxelles pentru a vorbi despre programul de guvernare. De fapt, a fost chemat pentru a oferi garanţii că noul guvern PSD nu va distruge sistemul de justiţie aşa cum au încercat cu OUG 13, legea graţierii etc. Este exact invers de cum au prezentat Tudose şi PSD. Tudose nu a putut să prezinte garanţii reale şi de aceea MCV se menţine în continuare. UE rămâne îngrijorată, mai ales prin prisma faptul că România preia în 2019 preşedenţia UE, de atacurile asupra justiţiei pe care PSD le face sistematic.

Prima concluzie: Tudose a dezinformat evident în legătură cu scopul vizitei sale la Bruxelles!

Au urmat şi alte minciuni.

Tudose ne-a spus că a fost însoţit la Bruxelles de mai mulţi miniştri. Dacă vă uitaţi la pozele de la întâlnirile la care a participat Tudose observaţi că Rovana Plumb şi Ionuţ Misa nu apar nicăieri. Să vă spun de ce.

Prima bombă. Fix pe 12 iulie, în acelaşi loc, avea loc audirea publică organizată de Parlamentul European, Directoratul Afaceri Bugetare- Secretariatul pentru Comitetul pentru Control Bugetar. Pe româneşte acolo România era chemată să prezinte felul în care a gestionat fondurile europene în perioada 2007- 2013. Asta este explicaţia pentru care Rovana Plumb nu apare în poză cu premierul. Mai mult. Vă aduceţi aminte declaraţiile pompoase ale lui Ponta care ne explică cât de bun este el în atragerea fondurilor UE? Omul mințea la greu. Din această audiere publică am aflat că lucrurile stau exact invers. E bine să ştiţi şi voi.

În cadrul acestei audieri am aflat că România a fost pe ultimul loc la atragerea fondurilor UE. Excepţia este Croaţia care a intrat în UE cu mult în urma României. 

La această audiere României i-a fost dedicat un capitol special pentru că a fost o ţară cu probleme.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liberalul a mai dezvăluit un aspect despre care șeful Guvernului nu a vorbit deloc la întoarcerea sa în țară. El a spus că în același timp cu vizita premierului Tudose la Bruxelles, avea loc o audiere publică organizată de Parlamentul European, în care România a fost chemată la raport „să...

Preluat de la EVZ