Comunicatul oficial anunţă doar faptul că „Ty Cobb va ocupa funcţia de avocat special”. Cobb, în prezent partener în firma de avocatură Hogan Lovells din Washington, este un fost procuror federal, scrie AFP, citată de Agerpres.

Presa din Statele Unite, care a anticipat numirea încă de vineri, afirmă că noul consilier va avea sarcina de a răspunde întrebărilor din anchetele desfăşurate de FBI (Biroul Federal de Investigaţii) şi de Congres despre legăturile dintre campania electorală a lui Donald Trump şi Rusia.

Potrivit televiziunii ABC, preluate de France Press, Cobb îşi va coordona activitatea cu avocaţii privaţi angajaţi de Trump ca apărători în scandalul amestecului Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Ultima noutate în acest scandal, înainte de cooptarea lui Cobb în echipa juridică a preşedinţiei, era întâlnirea lui Donald Trump junior, fiul cel mare al preşedintelui, cu o avocată din Rusia, Natalia Veselniţkaia, în timpul campaniei de anul trecut.

Săptămâna aceasta, dezvăluirile despre eveniment s-au succedat rapid în presa din SUA.

Pe lista participanţilor la întâlnire s-au aflat, potrivit diverselor articole din ziare şi emisiuni de televiziune, Jared Kushner, ginerele preşedintelui, fostul consilier de campanie Paul Manafort şi Rinat Ahmetşin, un lobbyist din Washington, fost ofiţer sovietic de contraspionaj

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Comunicatul oficial anunţă doar faptul că „Ty Cobb va ocupa funcţia de avocat special'. Cobb, în prezent partener în firma de avocatură Hogan Lovells din Washington, este un fost procuror federal, scrie AFP, citată de Agerpres.Presa din Statele Unite, care a anticipat numirea încă de vineri, afirmă că noul...

Preluat de la EVZ