Purtătorul de cuvânt al poliției, Luba Samri, a spus că “aproximativ 200 de credincioși musulmani au intrat în dispozitiv în primele 30 de minute, dar numărul acestora este în creștere.”
Membrii Waqf, custozii musulmani ai locului sfânt, au refuzat implementarea noilor verificări de securitate din dispozitiv, a mai pus doamna Samri.
Sâmbătă, Israelul a anunțat că va redeschide complexul, după ce poliția a întărit măsurile de securitate, prin folosirea de noi detectoare de metal și sisteme de televiziune cu circuit închis (CCTV), camerele video fiind instalate pe stâlpi și acoperind întregul complex.
Doamna Samri a mai afirmat că, în prima etapă, vor putea intra doar locuitorii Ierusalimului, inclusiv din Ierusalimul de Est. Purtătoarea de cuvânt a poliției a afirmat că intrarea este permisă, în prezent, doar prin poarta Leilor, unde au fost deja instalate detectoare de metal. Se vor deschide mai multe porți, în timp, a adăugat aceasta.
Vineri dimineața, trei cetățeni israelieni, arabi palestinieni, au deschis focul lângă porțile complexului, ucigând doi polițiști israelieni. Inițiatorii atacului au fost apoi împușcați mortal de către forțele de poliție.
 

Schimbul de focuri a alimentat temerile legate de o creștere a violențelor în regiune.
Complexul moscheei al-Aqsa, un loc sfânt atât pentru musulmani, cât și pentru evrei, este unul dintre cele mai sensibile locuri din regiune. Obiectivul este sfânt atât pentru musulmani, care îl consideră a fi Sanctuarul Nobil, cât și pentru evrei, care se referă la acesta ca fiind Muntele Templului.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Purtătorul de cuvânt al poliției, Luba Samri, a spus că 'aproximativ 200 de credincioși musulmani au intrat în dispozitiv în primele 30 de minute, dar numărul acestora este în creștere.' Membrii Waqf, custozii musulmani ai locului sfânt, au refuzat implementarea noilor verificări de securitate din dispozitiv, a mai pus doamna...

Preluat de la EVZ