Unele dintre afirmații contravin fl agrant de cele spuse de alți magistrați, precum Doru Țuluș, Mihaela Moraru-Iorga și Marin Nicolae care s-au adresat Inspecției Judiciare după ce au fost revocați din funcții și catalogați drept „infractori și că trebuie pedepsiți”.

KOVESI ÎŞI DĂ DEMISIA? Reacţia şefei DNA când A AUZIT ÎNTREBAREA MOMENTULUI. Breaking news

BĂTĂLIE ÎN DNA! Kovesi vs. Morar şi înregistrări grele cu cei care primeau mită în sediul DNA

Pe de altă parte, Kovesi recunoaște că o înregistrare poate fi trucată, deși DNA a negat vehement acest lucru în dosare prin care mai mulți oameni au fost acuzați de fapte de corupție. Kovesi a făcut mai multe afi rmații care sunt contrazise de înregistrările și declarațiile făcute în mass-media. Pentru o informare corectă, „Evenimentul zilei” vă prezintă atât cele spuse de șefaDNA, cât și cele expuse, în ultima perioadă.

În interviul acordat Ziare.com, Laura Codruța Kovesi face referire, mai întâi,la Dosarul Tel Drum, societatea despre care s-a scris, de-a lungul timpului, că ar fi controlată, din umbră, de președintele PSD, Liviu Dragnea. Șefa DNA a recunoscut că a mai existat un dosar, închis de către DNA, în anul 2010, dar că a fost redeschis un al doilea, cercetat în prezent, după cele publicate de Rise Project. „Fiind o investigaţie jurnalistică şi sesizându-ne din ce a apărut în spaţiul public, am comunicat, la cererea jurnaliştilor, că este deschis acest dosar, dar nu pot face comentarii despre ce avem sau nu în dosar (…) Nu am citit în mod special acel dosar.„ Nu pot să vă confirm sau să vă infirm dacă exista o legătura cu Liviu Dragnea”, a spus Kovesi. Întrebată despre acţiunile la purtător, modalitate prin care Liviu Dragnea ar controla firma Tel Drum, Kovesi a adăugat că DNA poate verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare.

KOVESI A VORBIT DESPRE DRAGNEA şi dosarele liderului PSD într-un INTERVIU VIDEO EXPLOZIV: „Nu alegem ţinte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile.”

„Nu alegem ținte, investigăm fapte”

nă pentru că are cinci vile, pentru că e primministru sau ministru. Noi investigăm fapte”, a mai precizat Kovesi. Rise Project a publicat un raport atribuit DGIPI, fosta „Doi șiun sfert”, care descrie o „reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ” prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În replică, Liviu Dragnea a afirmat că este o ţintă a Laurei Kovesi şi că se aşteaptă să fie audiat pentru orice „şi dacă plouă”, iar investigaţiile Rise Project nu ar fi un produs jurnalistic, ci o scurgere de informaţii care să justifice acţiuni ulterioare ale DNA împotriva sa.

În a doua parte a interviului, Laura Codruța Kovesi vorbește despre înregistrări, revocarea procurorilor şi situaţia din DNA. Postul România TV a dat publicității, pe 18 iunie, o serie de înregistrări audio atribuite Laurei Codruţa Kovesi, în care aceasta i-ar cere procurorului Uncheşelu, în cadrul unei ședințe de la sediul DNA, să „decapeze instituţional” în dosarul „cu casele” pentru a ajunge la „domnu’ premier”.

Întrebarea care NU APARE ÎN INTERVIUL cu Laura Codruţa Kovesi. Simona Ionescu atrage atenţia asupra unui ASPECT ESENŢIAL

Despre acele înregistrări, Kovesi susține că nu sunt autentice, că sunt pasaje prelucrate dintr-o şedinţa operativă referitoare la dosare penale care nu sunt în faza publică. „Noi anchetăm modul în care informaţii care nu au fost destinate publicului au ajuns în afară instituţiei”, a precizat Kovesi. Șefa DNA susține că „au fost amestecate fraze şi propoziţii dintr-o partea şedinţei, cu fraze şi propoziţii din altă parte”. „Există expresii şi fraze pe care nu le-am folosit. Înregistrarea a fost expertizată. Nu am cerut niciunui procuror să facă o anchetă cu privire la o anumită persoană. Nu am cerut niciodată procurorilor să dispună anumite măsuri sau soluţii. Nu i s-a impus nimănui să facă testul poligraf. Martorii care au fost audiaţi şiau dat consimțământul”, a mai adăugat Kovesi.

„E foarte simplu să prelucrezi o înregistrare”

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Unele dintre afirmații contravin fl agrant de cele spuse de alți magistrați, precum Doru Țuluș, Mihaela Moraru-Iorga și Marin Nicolae care s-au adresat Inspecției Judiciare după ce au fost revocați din funcții și catalogați drept „infractori și că trebuie pedepsiți”. KOVESI ÎŞI DĂ DEMISIA? Reacţia şefei DNA când A AUZIT...

Preluat de la EVZ