loading…

Industria băuturilor energice atrage aproximativ 9 miliarde de dolari anual, așadar este evident că mulți dintre noi se îndreaptă către aceste băuturi dulci atunci când avem nevoie de o doză de energie. Dar ce anume se află în aceste băuturi?

Există câteva ingrediente comune întâlnite în cele mai populare băuturi energizante și încercăm să aflăm ce sunt și cum sau, după caz, dacă acestea funcționează pentru a vă da energie.

Cofeină

Știm cu toții ce este cofeina. Acesta este motivul pentru care suntem atât de obsedați de cafea, și este singurul motiv pentru care mulți dintre noi ne ridicăm din pat. Este, de asemenea, principala sursă de energie în băuturile energizante. O doză de energizant conține în medie 100-150 mg de cofeină, dar cantitatea depinde în funcție de brand.

Taurina

Taurina este un aminoacid organic găsit în țesutul animal pe care oamenii de știință l-au descoperit în fierea de bou în anii 1820. Corpurile noastre pot produce taurină, și poate fi obținut și din alimente precum carnea sau peștele (de asemenea, se găsește în mod natural în laptele matern uman). În timp ce taurina este considerată a fi importantă în ceea ce privește dezvoltarea corpului, nu există dovezi reale că taurina oferă energie.

Guarana

Guarana este o planta care crește în Amazon și produce fructe care conțin cofeină, chiar mai mult pe porție decât cafeaua. Este conținutul ridicat de cofeină care face ca aceste fructe tropicale să fie un adaos natural în băuturile energizante. Atunci când vedeți guarana pe lista de ingrediente din băuturile energizante, puteți să citiți acest lucru drept “mai multă cofeină”.

Citește continuarea pe Gustarte

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/ce-efect-au-asupra-corpului-tau-bauturile-energizante-40113.jpghttp://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/ce-efect-au-asupra-corpului-tau-bauturile-energizante-40113-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv