La început, violurile erau minimizate de autorități  fiindcă acestea  considerau că sunt incidente izolate cauzate, de un grup mic cu valori extremiste. În timp ce  incidentele s-au înmulțit, problema nu a  mai putut  fi ascunsă sub covorul corectitudinii politice. Din reclamațiile depuse de  către femeile abuzate a reieșit un detaliu bizar la suprafață: majoritatea violurilor erau comise de refugiații proveniți din Afghanistan, potrivit The National Interest, citat de Independent.md.

La început, autoritățile din Europa de Vest  au fost îngăduitoare cu refugiații afghani la fiindcă credeau că aceștia proveneau dintr-o țară ruinată de război fără prea mari perspective pentru ei. La rândul său, junalistul David French a scris  că unul dintre semnele disticte ale jihadiștilor este modul grotesc și sălbatic de se purta cu femeile. Astfel, teroriștii din al-Qaeda violează sistematic femeile, iar asta se întâmplă pentru a le împinge să se sinucidă într-un atentat cu bombă. După ce sunt violate cu brutalitate, acestea vor fi rușinate și vor considera că singurul mod de a purifica este să se sinucidă într-un restaurant, într-un aeroport sau spital.

La rândul său, jurnalista austriacă Cheryl Benar a subliniat modul violent al refugiaților afghani din Austria asupra femeilor din acest stat care i-a primit cu ”brațele deschise”. Tulburător este cazul unei femei care se plimba pe malul Dunării în Viena, alături de cei doi copii ai săi, când  un refugiat afgan a apărut din senin, a aruncat-o la pământ, a mușcat-o, a strâns-o de gât și a încercat să o violeze. Acesta este unul dintre cazurile fericite, întrucât femeia a reușit să scape. O tânără din Turcia nu a avut noroc. Aflată la Viena la studii, aceasta a fost violată brutal de trei afghani într-o toaletă publică până și-a pierdut conștiința. După o îndelungată spitalizare, tânăra a rămas cu sechele grave, devenind depresivă.

Europa de Vest se confruntă cu valul de violatori afghani care atacă femeile în locuri publice fără teamă de autorități deși problema a devenit publică.

De exemplu, după ce o tânără a fost terorizată de 50 de afgani într-o stație de tren din Linz, un oficial al guvernului austriac  a spus că a fost „o consecință nefericită a vremii”, iar atunci când va veni vara, grupurile mari de afgani se vor dispersa și nu vor mai sta în grupuri așa mari.

Cei care le iau apărarea acestora  încearcă să ofere explicații absurde precum: consumul abuziv de alcool, conflicte culturale și presupusa inabilitate a bărbaților fundamentaliști să se controleze când văd femei. Potrivit jurnalistei Cheryl Benar, pentru afgani, europenii sunt dușmani, iar femeile lor sunt pradă legitimă, precum sunt și celelalte lucruri pe care le pot lua de la ei: bani, pașapoarte sau lucruri din casă.

Concluzia acesteia este clară: mulți dintre acești afgani sunt produsele unei educații influențate de americani. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
La început, violurile erau minimizate de autorități  fiindcă acestea  considerau că sunt incidente izolate cauzate, de un grup mic cu valori extremiste. În timp ce  incidentele s-au înmulțit, problema nu a  mai putut  fi ascunsă sub covorul corectitudinii politice. Din reclamațiile depuse de  către femeile abuzate a reieșit un detaliu...

Preluat de la EVZ