În timp ce temperatura din aer a ajuns la 30 de grade Celsius, apa mării este foarte rece, având doar 17 grade Celsius. Specialiștii spun că acest fenomen se numește upwelling, potrivit Stirileprotv.ro.

“În momentul de față, este fenomenul de „upwelling”, cauzat de vânturile care bat din direcție sud sau sud-vest, care conduc la împingerea masei de apă din zona de coastă încălzită către larg și aducerea unei mase de apă mai rece din zona de fund, ceea ce în mare măsură nemulțumește turiștii, conducând la o scădere a temperaturii în apă de până la 17 grade sau chiar cred că 10 grade, acum două trei săptămâni”, a declarat cercetătorul marin Florin Timofte.

Avertisment pentru toți turiștii care merg la mare! Acestea sunt CELE MAI PERICULOASE plaje de pe litoral

Acest fenomen este prezent, în special, în zona de nord a litoralului, temperatura apei înregistrând în ultimele zile fluctuații și ajungând chiar la 8-10 grade.

“Le transmit turiștilor să nu intre instantaneu în apă, deoarece apa mării este mult mai rece decât temperatura de afară. Le recomandăm să intre treptat în apă.”, a declarat Alin Lupu, șef sector salvamar.

JEG de NEDESCRIS în hoteluri de două stele de pe litoralul românesc! Descoperirea OPC care SPERIE turiștii- FOTO

rootstireaActualitate/EsentialSocial
În timp ce temperatura din aer a ajuns la 30 de grade Celsius, apa mării este foarte rece, având doar 17 grade Celsius. Specialiștii spun că acest fenomen se numește upwelling, potrivit Stirileprotv.ro.'În momentul de față, este fenomenul de „upwelling”, cauzat de vânturile care bat din direcție sud sau...

Preluat de la EVZ