Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 56 de unități  din Năvodari, Mamaia Eforie, Costineşti şi Mangalia. S-a constatat, astfel, că agenții economici își desfășurau activitatea în condiții de igienă precară, care puteau pune în pericol sănătatea turiștilor. Produsele alimentare erau depozitate în spații necorespunzătoare, la temperaturi ridicate, putând duce la alterarea lor. Au fost și situații de etichetare şi depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Șase restaurante și o unitate tip fast food au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 16.000 de lei. “Avem și agenți economici, care, deși au fost amendați și le-a fost suspendată sau interzisă activitatea, continuă să vândă, dar ei intră astfel sub incidența zonei penale. Din punctul nostru de vedere, scopul nostru declarat este acela de a reduce pe cât posibil riscul apariției de toxiinfecție alimentară. Nu amenzile, nu confiscările sunt scopurile noastre, ci reducerea numărului de cazuri de toxiinfecții alimentare.” a declarat preşedintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu.

 ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr funcționează în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA:0800.826.787, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 56 de unități  din Năvodari, Mamaia Eforie, Costineşti şi Mangalia. S-a constatat, astfel, că agenții economici își desfășurau activitatea în condiții de igienă precară, care puteau pune în pericol sănătatea turiștilor. Produsele alimentare...

Preluat de la EVZ